PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

29
abril
2017

Vuitena jornada de portes obertes als centres de culte

El programa inclou conferències i documentals oberts a tota la ciutadania

Vuitena jornada de portes obertes als centres de culte

L’Ajuntament de Sabadell, conjuntament amb la Taula de Creences i Conviccions – formada per les diferents comunitats religioses de la ciutat–, treballa activament perquè la diversitat religiosa convisqui lliurament en igualtat i respecte. Dins d’aquest marc, s’organitza cada any la Jornada de Portes Obertes als Centres de Culte, de la qual enguany es celebra la VIII edició, que compta amb un programa d’actes interreligiosos entre els dies 2 i 11 de maig.

En aquesta ocasió, la Taula de Creences i Conviccions ha decidit treballar la justícia i l’equitat com a valors irrenunciables sense els quals no és possible la convivència. Per il·lustrar aquest valor s’ha escollit la figura de Rosa Parks, símbol de la lluita contra la discriminació racial que va desobeir obertament les lleis racials dels Estats Units l’any 1955 amb el gest de seure a la primera fila d’un autobús, zona reservada per als blancs. Les posteriors conseqüències d’aquest fet que va aconseguir que la segregació racial es declarés inconstitucional.

L’acte central de la VIII Jornada de portes obertes als centres de culte és duu a terme el dia 6 de maig, amb la visita guiada a 4 centres de culte de la ciutat: l’Oratori musulmà de la Comunitat Anasiha, l’Església Pentecostal de Filadèlfia, la Parròquia de Sant Vicenç de Jonqueres i l’Església Evangèlica del Redemptor. Per poder fer la visita als diferents centres de culte s’ha organitzat una ruta amb autocar prevista entre les 4 de la tarda i les 9 del vespre. Per participar-hi, cal confirmar assistència trucant al telèfon 937 451 953 fins al 4 de maig, o bé per correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. (les places són limitades).

En aquest context, Míriam Ferràndiz, regidora de Drets Civils i Ciutadania, assenyala que Sabadell té una llarga tradició històrica pel que fa a la diversitat de creences i conviccions, ciutat on conviuen persones, entitats, col·lectius i comunitats religioses i conviccionals força heterogènies: “És amb l’organització d’aquesta jornada que es vol fer visible la tasca de millorar la convivència, cohesió social que es fa dia a dia des de les diferents comunitats religioses, i el treball conjunt que permet fomentar el coneixement i el respecte mutu entre les diferents comunitats, tot donant valor a la justícia i a l’equitat entre la ciutadania que conforme la nostra ciutat”.

Activitats

El programa d’activitats s’iniciarà el dimarts 2 de maig i es perllongarà fins al dia 11. El dissabte 6, tindrà lloc l’acte central esmentat, amb la visita guiada als centres de culte de Sabadell, de 4 de la tarda a les 9 del vespre.

 

Categories Creences, Drets Civils i Gènere Tags creences, culte, portes obertes