PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
IGUALTAT i LGBTI+

 

03
Juliol
2020

Campanya conjunta de l’Ajuntament de Sabadell i les associacions veïnals per combatre les situacions de violència masclista

Campanya conjunta de l’Ajuntament de Sabadell i les associacions veïnals per combatre les situacions de violència masclista

La situacions de violència masclista, que majoritàriament es produeixen en el domicili familiar, han continuat de manera latent en el marc del confinament derivat de la crisi sanitària de la COVID-19.

En aquest sentit, i amb l’objectiu de continuar treballant per a l’erradicació de qualsevol tipus de violència masclista, l’Ajuntament de Sabadell ha engegat una nova campanya de sensibilització en col·laboració amb les associacions veïnals. L’objectiu és sumar el suport de veïns i veïnes a l’hora de combatre les situacions de violència masclista.

Tot i que en els últims anys les informacions i els debats sobre les violències masclistes han guanyat espais, sovint les informacions recauen només a repassar xifres o successos concrets. En aquesta campanya s’ha volgut fer un pas més, destacant la importància del veïnat a l’hora d’alertar en possibles casos de violència masclista, i alhora oferint-los recomanacions sobre com actuar.

Durant la propera setmana s’iniciarà el repartiment de material informatiu als edificis plurifamiliars de la ciutat. S’entregarà i es penjarà en un lloc visible per a tota la comunitat de veïns i veïnes un cartell amb els principals telèfons de contacte dels serveis especialitzats d’atenció a les dones. En aquest mateix cartell també es fa una breu explicació sobre què és la violència masclista i es donen recomanacions per saber com actuar, sempre acompanyant les dones des del respecte i reforçant el seu propi empoderament. Així, per exemple, es destaca la importància de facilitar la comunicació amb la dona, oferir-li ajuda quan estigui sola o donar-li suport perquè es posi en contacte amb els serveis especialitzats. Davant de qualsevol sospita de violència amb crits, sorolls o baralles cal trucar al 112 o a la Policia Municipal (93 745 32 61 - 900 112 092, gratuït).

Està previst que el repartiment arribi a 7.500 pisos de la ciutat i també es farà difusió mitjançant una trentena d’Associacions Veïnals adherides a la campanya, la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) i Dones de Torreguitart, entitat amb una gran trajectòria en l’atenció a dones víctimes de violències masclistes.

Com ja es va fer amb l’anterior campanya adreçada als comerços, es farà ressò a les xarxes socials de l’Ajuntament, especialment al Twitter de Feminismes i LGTBI @sbdgenere, amb l’etiqueta #NoEstàsSola.

Cicle de xerrades de gènere, en col·laboració amb la FAVS

De forma complementària a la campanya, des de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament s’està treballant conjuntament amb la Federació d'Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) per organitzar un cicle de xerrades sobre temes de gènere adreçades a les associacions de veïns i veïnes de la ciutat. La primera, prevista per a la segona quinzena de juliol, serà una sessió informativa i de debat sobre les violències masclistes des d’un punt de vista social i jurídic.

Categories Gènere, feminismes, LGBTI, Drets de la ciutadania, Drets Civils i Gènere Tags violència contra les dones, violència de gènere