PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
IGUALTAT i LGBTI+

 

26
Febrer
2020

Es posa en marxa a Sabadell un nou servei per atendre dones en situació de violència masclista

El Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) tindrà un abast comarcal

Es posa en marxa a Sabadell un nou servei per atendre dones en situació de violència masclista

L’atenció de dones en situació de violència masclista i als seus fills i filles es reforça al Vallès Occidental, amb la posada en marxa  del nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE), que estarà ubicat al carrer de les Valls de Sabadell. Aquest recurs de la Generalitat de Catalunya compta amb un equip integrat per persones titulades en psicologia, psicologia infantil, treball social, educació social i dret, que ofereix atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones en situació de violència masclista i també a les seves filles i fills a càrrec.

Amb el SIE del Vallès Occidental ja són tretze els que estan actius arreu del país, concretament al Segrià, Gironès, el Baix Llobregat, el Baix Ebre, el Maresme, el Tarragonès, l’Anoia, l’Alt Urgell, el Barcelonès, el Bages, el Garraf i el Vallés Oriental i el Vallès Occidental.  Durant el 2020 està previst que s’obrin 3 SIE més.

Aquest matí, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, juntament amb diversos membres del Consistori, han assistit a la inauguració del nou SIE a càrrec del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani i del secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós.

Marta Farrés ha destacat que

“l’obertura d’un Servei d’intervenció Especialitzada a la nostra ciutat, que és d’àmbit comarcal, contribuirà a poder millorar la cobertura d’atenció a dones que han patit o pateixen violència masclista i als seus fills i filles”.

Per la seva part, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, ha assenyalat que el nou recurs

“és una aposta clara que ens permetrà doblar la xarxa de centres a tota Catalunya, però això fa reflexionar sobre la feina que s'ha de continuar fent, la feina preventiva”.

Desplegament de la xarxa SIE

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies té l’objectiu de continuar desenvolupant la xarxa per poder atendre totes les dones que ho precisin, per tal d’acabar el 2020 amb 15 SIE en funcionament més un servei ambulatori amb les mateixes funcions per a dones que estan en situació de consum de drogues. Aquests nous serveis permetran fer créixer el nombre de persones ateses. Durant l’any 2019, els SIE van atendre 4.933 dones; 707 més que l’any 2018 i 1.144 infants, 188 infants més que el 2018.

Serveis d’Intervenció Especialitzada

Els Serveis d’Intervenció Especialitzada per a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles, anomenats SIE, s’emmarquen en la Xarxa d’Atenció i Recuperació Integral per a les dones en situacions de violència masclista, un model d’intervenció que promou l’abordatge integral i el treball en xarxa. I per tant, que confia en una actuació coordinada i els instruments com els protocols d’actuació.

Els Serveis d’atenció especialitzada es constitueixen com un servei públic especialitzat que ofereix atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que han patit o pateixen situacions de violència, i també a llurs fills i filles a càrrec. Incidint també en la prevenció i la sensibilització a tots els nivells. Es tracta d’un servei públic dependent administrativament Direcció General de Famílies, de la Generalitat de Catalunya, gestionat per una entitat privada d’iniciativa social.

Aquest servei ofereix una resposta integral, des d’una perspectiva multidisciplinar, a les dones que es troben en situació de violència, de manera àgil, ràpida, propera i coordinada que evitarà la victimització secundària que comporta anar de recurs en recurs per obtenir només respostes parcials.

 

Categories Gènere, feminismes, LGBTI Tags dones, servei d´informació i atenció a les dones, violencia masclista