PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
FEMINISMES i LGTBI

 

20
Juny
2022

Finalitza amb èxit la prova pilot del projecte Agents liles als instituts

Finalitza amb èxit la prova pilot del projecte Agents liles als instituts

La setmana passada va tenir lloc l’acte de cloenda del projecte Agents liles als Instituts, liderat per l’Oficina Jove de Sabadell. L’objectiu és que joves voluntaris i voluntàries esdevinguin líders positius entre els seus iguals i puguin liderar accions de sensibilització i prevenció de violències masclistes i lgtbifòbiques als seus instituts. 

L’acte va tenir lloc a l’Oficina Jove i va comptar amb la participació de part de l’alumnat de 2n i 3r d’ESO dels dos centres educatius de la ciutat on s’ha dut a terme el projecte durant aquest curs: l’Escola Industrial i l’Institut Ca n’Oriac. L’acte de cloenda ha comptat amb una ponència sobre violències masclistes a càrrec d’una de les noies, el testimoni de la qual es recull al llibre “Calladeta, no ets més maca” (Editorial Meraki).

Durant tot el curs, una trentena de joves interessats en esdevenir Agents liles s’han format amb professionals especialitzades al voltant de temes com la construcció de les feminitats/masculinitats, diversitat sexual i perspectiva LGTBI, amor romàntic i violències sexuals, detecció, acompanyament i protocols d’actuació. Igualment, el projecte també contempla un acompanyament posterior per part de l’equip del programa Oficina Jove a l’Institut, per tal que la figura de l’agent lila esdevingui un referent real i s’implementi a cada centre, tenint en compte les necessitats i problemàtiques que es vagin detectant.

Després de la bona acollida que ha tingut aquesta experiència pilot, tant per part del professorat com per la constància en tot el procés formatiu dels i les alumnes voluntàries, s’està definint la intervenció de cara al proper curs. L’objectiu és consolidar-lo com una acció vinculada a l’Assessoria Punt Lila, un dels serveis per joves de 12 a 29 anys oferts a l’Oficina Jove (c. Blasco de Garay, 19).