PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
FEMINISMES i LGTBI

 

08
Març
2015

L’acte Central del Dia de la Dona omple la plaça del Dr. Robert

Aquest diumenge 8 de març, la plaça del Dr. Robert ha acollit l’acte central del Dia Internacional de les Dones. El bon temps ha acompanyat la diada que ha comptat amb la presència de nombroses persones que han volgut commemorar aquest dia de celebració i vessant reivindicativa.

 

 

L’acte ha començat a les 12h i ha estat conduït per la presentadora Marta Tricuera. A continuació s’ha fet la lectura de frases i textos de “Dones Oblidades” a càrrec de l’Associació Espai de Dones, l’Associació de veïns i veïnes de Covadonga, la Vocalia de Dones de l’Associació veïnal Espronceda, l’Espai de Dona Sabadell Sud, Nous Homes de Sabadell, Un altre món és possible i el Col·legi d’Advocats de Sabadell.

Una altra de les accions rellevants ha estat la lectura del manifest a càrrec de representants dels tallers de Teatre Sant Vicenç, Joventut de la Faràndula i el Ciervo Teatre. Que també han estat els encarregats d’interpretar els estereotips de gènere en els contes infantils a través de la lectura dramatitzada d’una selecció dels contes escrits per Anna Cabeza per al calendari institucional de l’Ajuntament de Sabadell 2015. Contes clàssics reescrits de manera que els rols femenins no es basin en els estereotips masclistes habituals.

En el decurs de l’acte també s’ha convidat tothom a expressar els seus desitjos a través d’uns ventalls amb missatge que s’han intercanviat entre totes les persones participants.

Reivindicació de Bertha Von Suttner

Una de les activitats destacades de la programació d’aquest any és la reivindicació de Bertha Von Suttner. A proposta de l’entitat Un altre món és possible i la Lliga dels Drets dels Pobles l’Ajuntament de Sabadell va incloure en el nomenclàtor municipal la proposta de posar en un emplaçament el nom de Bertha Von Suttner, la primera premi Nobel de la Pau de la història. Ara, conjuntament amb aquestes entitats, s’organitza una conferència central sobre la figura d’aquesta lluitadora i s’inaugura la plaça que durà el seu nom. Així, la plaça amb el seu nom s’inaugurarà el dia 21 de març a les 17 hores, a Castellarnau amb un monòlit de reconeixement.

La CONFERÈNCIA CENTRAL també està dedicada a la figura de l’activista austríaca Bertha Von Suttter. Amb el títol Bertha Von Suttner ( 1843-1914) una pacifista oblidada? La investigadora Bea Porqueres introduirà la figura de l’aristòcrata Von Suttner, dona lliure pensadora i agnòstica, que va dedicar la seva vida a la lluita contra les armes i en defensa de la pau i a qui es va atorgar l’any 1905, el primer premi Nobel de la Pau. La conferència, organitzada conjuntament amb la coordinadora Un altre món és possible serà dimarts, 10 de març, a les 10 del matí, al Casal Pere Quart.

Més informació

Dins el nomenclàtor dels carrers de Sabadell, existeix un subgrup de carrers amb noms de dona. Per més informació www.sabadell.cat/nomenclator.

Consulta amb més detall de l’ampli programa d’activitats a:

www.sabadell.cat/dretscivils

www.sabadell.cat/dona