PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
FEMINISMES i LGTBI

 

15
Maig
2020

La campanya “Ventilem els armaris!” es renova amb activitats en línia i accions de visibilització a l’espai públic

La campanya “Ventilem els armaris!” es renova amb activitats en línia i accions de visibilització a l’espai públic

El proper diumenge, 17 de maig, és el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia, una commemoració que dona el tret de sortida a la campanya “Ventilem els armaris! Sabadell amb els drets de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans i Intersex”, un programa d’accions que s’ha adaptat a la situació de confinament actual, però que, com en anys anteriors, s’allargarà sis setmanes, fins al 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

En aquest sentit, la bandera irisada i la bandera trans onejaran al balcó de l’Ajuntament de Sabadell del 17 de maig al 28 de juny. L’Ajuntament s’ha adherit al Manifest i també a la campanya “L’LGBTI-fòbia, ni a casa ni al carrer!” que ha impulsat el Consell Nacional LGBTI.

D’aquesta manera, el govern municipal deixa constància del seu compromís amb la lluita contra les discriminacions, concretament aquelles exercides per raons de gènere.

Ventilem els armaris

Des de Feminismes i LGTBI es treballa durant tot l’any per la sensibilització sobre la diversitat sexual i de gènere. La campanya més destacada és “Ventilem els armaris!”, amb un programa d’activitats que s’està coordinant amb la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI. Enguany es vol impulsar i donar valor al teixit associatiu de la nostra ciutat i promocionar el talent local. Destaquem dues accions de sensibilització a la via pública: les pintades de la bandera irisada en passos de vianants ubicats de nord a sud de la ciutat, i la realització d’un grafit a l’edifici de Feminismes i LGTBI per part de l’entitat local ARTefacto, Associació d’Art Urbà.

D’altra banda, també s’estan preparant xerrades en línia obertes a tota la ciutadania on han confirmat la participació, entre altres, de Montse Barderi, escriptora sabadellenca; el dramaturg i escriptor Sebastià Porcel i Judith Juanhuix, que aportarà la seva perspectiva com a dona trans. També es convidarà a totes les persones que ho vulguin a participar d’“El cafè de la tieta Clara”, un espai de trobada ”, un espai de trobada de persones LGBTIQ a Sabadell, creat per Actua Vallès-Ca l’Enredus i el Grup Transfamílies. A més, s’està programant una sessió de contes adreçada a infants.

En breu es donaran a conèixer més detalls d’aquestes i altres activitats al compte de Twitter @sbdgenere.

SAI LGTBI

El col·lectiu LGTBI disposa d’un Servei d’Atenció Integral (SAI) a Sabadell, al qual aquests dies s’hi pot contactar trucant al 93 724 61 67 / 93 724 61 68. S’hi ofereix informació, assessorament i acompanyament a persones LGTBI, persones del seu entorn proper, professionals de diferents àmbits i entitats.

L’any 2019 el SAI LGTBI de Sabadell va atendre una cinquantena de persones, a més de realitzar diverses accions de formació adreçades a professionals de diferents àmbits (educació, joventut, etc.). Un dels motius de consulta més freqüents és l’orientació i assessorament per a persones transsexuals i/o les seves famílies. Com a tràmit, el més habitual és la sol·licitud de canvi de nom a la targeta sanitària.

D’altra banda, l’any 2019 l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya va registrar 161 incidències, amb  un augment del 44% respecte al 2018. A Sabadell, la ciutadania compta amb l’Oficina de Drets Civils, on es poden adreçar totes aquelles persones que hagin patit algun tipus de discriminació per motius de gènere o d’orientació sexual (aquests dies, s’hi pot contactar al telèfon 93 745 19 53).