PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
FEMINISMES i LGTBI

 

03
Febrer
2021

La proposta d’Elena Olivella serà la imatge del cartell del 8 de març a Sabadell

L’exposició amb els treballs presentats al concurs es podrà veure del 3 al 30 de març al Casal Pere Quart

La proposta d’Elena Olivella serà la imatge del cartell del 8 de març a Sabadell

El concurs convocat per l’Ajuntament per escollir el cartell dels actes del 8 de març –Dia Internacional de les Dones—a Sabadell ja té guanyadores. Es tracta d’Elena Olivella García, que s’ha endut el primer premi, guardonat amb 800 euros, i de Carla Duaso Senesteva, que ha quedat en segon lloc i rebrà un premi de 300 euros.

Sota el lema “Present i jove”, Elena Olivella ha dissenyat un cartell on es combinen vàries conjugacions del verb treballar, en diferents temps i persones, en les quals la tercera persona és femenina: ella i elles. El segon premi, sota el lema “Les dones treballadores sempre han estat presents en la història”, juga amb la icònica imatge dels obrers menjant dalt d’un gratacel de Nova York, en aquest cas amb els rostres de dones reconegudes en l’àmbit de la cultura o la política, entre d’altres.

Amb la imatge del primer premi es confeccionarà la campanya de comunicació i difusió de programa d’actes del 8 de març. Segons les bases del certamen, les propostes d’enguany havien de girar a l’entorn de la temàtica específica escollida per aquest 2021: dones joves i treballadores.

Des de l’Ajuntament i la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI s’ha escollit aquesta temàtica amb l’objectiu de visibilitzar les discriminacions que pateix aquest col·lectiu a l’hora d’incorporar-se al mercat laboral i desenvolupar-se plenament. Algunes d’aquestes dificultats es manifesten en desigualtats i diferències significatives entre dones i homes joves pel que fa a l’ocupació en determinats sectors, jornades laborals i salaris.

A finals de febrer es presentarà el programa d’activitats del 8 de març, que s’està treballant conjuntament amb les entitats i els agents econòmics i socials.

Exposició de cartells

El lliurament de guardons del concurs de cartells es portarà a terme el dimecres 3 de març, en el marc de l’obertura de la exposició de les 41 propostes presentades en aquesta edició del concurs. L’exposició amb els treballs presentats enguany es podrà veure fins al 30 de març al Casal Pere Quart (Rambla, 69).

1r premi:
https://web.sabadell.cat/images/DretsCivils/Genere/cartell-8m21.png

2n premi:
https://web.sabadell.cat/images/DretsCivils/Genere/imatge8m2021_2.jpg