PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
IGUALTAT i LGBTI+

 

13
abril
2022

Més de 1.550 alumnes participen en l’elaboració d’un calendari sobre el paper de la dona en la ciència

La iniciativa s’emmarca en un projecte de foment de les disciplines científiques en clau de gènere

Més de 1.550 alumnes participen en l’elaboració d’un calendari sobre el paper de la dona en la ciència

Més de 1.550 alumnes han participat en l’elaboració d’un calendari col·laboratiu sobre el paper de la dona en la ciència al llarg de la història. La iniciativa forma part del projecte #STEAMSabadell, de foment de les disciplines científiques en clau de gènere.

Els centres participants són 15 escoles de primària i 2 instituts de Sabadell: les escoles Joaquim Blume, Calvet d’Estrella, Can Deu, Nostra llar, La Trama, Teresa Claramunt, Joan Maragall, Torreguitart, Can Llong, Cifuentes, Espronceda, Joanoat Alisanda, Gaudí, Mas Boadella i Virolet, i els instituts Narcisa Freixa i Arraona hi han col·laborat.

Per arribar a construir aquest calendari, l’alumnat ha treballat el paper de la dona en la ciència des de diverses perspectives. En aquest sentit, algunes escoles han dissenyat una exposició sobre les investigacions més rellevants fetes per dones científiques i filòsofes. D’altres s’han qüestionat el treball professional de les dones al llarg de la història, o han estudiat amb quines dificultats es troben normalment les dones científiques, fent tot un treball de camp previ. Alguns grups han volgut visibilitzar el paper de la dona en l’àmbit mèdic, i d’altres han preferit estudiar contribucions poc reconegudes fetes per inventores. Així, cada escola ha posat el seu granet de sorra per contribuir en l’elaboració de la peça.

Consulta el calendari aquí.

Categories Gènere, feminismes, LGBTI, Educació, Transició Ecològica Tags dona i ciència, educació, feminismes, sostenibilitat