PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
FEMINISMES i LGTBI

 

19
Juny
2020

Sabadell estrena un grafit en commemoració i reivindicació dels drets LGTBI

Està situat a la paret de l’edifici de la Feminismes i LGTBI, al carrer de Vidal, 146

Sabadell estrena un grafit en commemoració i reivindicació dels drets LGTBI

Aquest divendres 19 de juny s'ha presentat el primer grafit dedicat a la diversitat sexual i de gènere de la ciutat, promogut per l’Àrea de Feminisme, Benestar Animal i Participació. Amb aquesta acció s’encara la recta final del programa d’activitats “Ventilem els Armaris! Sabadell amb els drets de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans i Intersex”, que acabarà el 28 de juny, Dia de l’Orgull LGTBI.

La presentació del grafit ha tingut lloc aquesta tarda i comptat amb la presència de persones de la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI i de la tinenta d’alcaldessa, Marta Morell.

En el grafit s’hi pot reconèixer un arbre que creix, amb varietat de branques, fulles, flors i fruits. Formes i colors que evolucionen i es mouen, en clara al·lusió a la diversitat que es vol reivindicar. I és que amb aquest mural es vol donar un missatge de benvinguda a la diversitat sexual i de gènere, de rebuig a les discriminacions i de defensa dels drets a la igualtat.

El grafit urbà té una llarga trajectòria a la nostra ciutat, amb professionals reconeguts a nivell internacional que han fet de Sabadell un punt de referència per aquesta disciplina, amb una implicació molt important amb les reivindicacions socials. En aquest cas, la peça artística ha estat creada per Kimo Osuna, de l’associació local d’Art Urbà, ARTefacto.

El grafit està ubicat a la paret de l’edifici de la Feminismes i LGTBI, al carrer de Vidal, 146. Aquest espai acull, a més del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), el Servei d’Atenció Integral LGBTI (SAI), que ofereix informació, assessorament i acompanyament a persones LGTBI, persones del seu entorn proper, professionals de diferents àmbits i entitats. Aquests dies hi podeu contactar als telèfons 93 724 61 67 / 93 724 61 68.

Marta Morell ha destacat que

aquest és el primer grafit de Sabadell que tracta la diversitat sexual i estem molt satisfetes d’haver-lo pogut fer amb la complicitat i el talent d’un artista local. Aquest edifici es troba en un lloc molt visible i transitat, cosa que en ajuda a refermar el compromís de la ciutat en contra de qualsevol discriminació.

Campanya de la xarxa SAI LGBTI

Enguany el programa “Ventilem els Armaris!”, coordinat per l’Ajuntament i la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI, inclou dues accions destacades a la via pública, amb l’objectiu donar un pas endavant en la reivindicació dels drets del col·lectiu LGTBI. A més del grafit, Sabadell comptarà a partir de la setmana que ve amb alguns passos de vianants pintats amb els colors de la bandera irisada, a l’eix nord-sud de Sabadell.

Amb aquestes accions Sabadell s’adhereix a la nova campanya impulsada per l’àrea LGBTI de la Generalitat de Catalunya, en motiu del Dia de l’Orgull LGBTI, i en la qual l’art urbà hi té precisament un paper destacat.

I és que totes les accions dels municipis participants es recolliran en un document audiovisual que s’emetrà pels mitjans de comunicació nacionals i locals i a les xarxes socials.