PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
IGUALTAT i LGBTI+

 

13
Maig
2016

Sabadell promou el treball en xarxa de les polítiques LGTBI

El programa d’actes commemoratius del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia es presenta sota el lema “Ventilem els armaris”

Sabadell promou el treball en xarxa de les polítiques LGTBI

Sabadell ha començat a treballar de manera coordinada amb altres municipis de la comarca amb l'objectiu de compartir experiències, propostes i línies d'actuació en les polítiques LGBTI. La primera acció a realitzar, de manera coordinada i tenint en compte la realitat de cada municipi, és l'entrega de cordons amb els colors de la bandera irisada. Aquesta acció s’emmarca en el Dia contra l'Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia, que es commemora el proper 17 de maig, i es fa conjuntament amb el departament d'Esports de l'Ajuntament.

L’activitat consisteix en fer una formació sobre LGBTI a tots aquells monitors i monitores que treballen en els programes esportius amb gent gran. Posteriorment, els monitors i monitores lliuraran els cordons a totes les persones majors de 65 anys que participen en alguna activitat esportiva municipal, explicant-los en què consisteix el dia contra l'Homofòbia, podent així contextualitzar l'entrega dels cordons com a acció reivindicativa contra la LGBTIfòbia.

Commemoració del 17 de maig

En aquest context, també s’ha confeccionat un programa d’actes commemoratius del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifobia i la Transfòbia, sota l’eslògan “Ventilem els armaris, Sabadell amb els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals”.

Les activitats programades volen ajudar a

superar les discriminacions i assolir la llibertat i la igualtat real de  persones independentment de la seva orientació sexual. La voluntat és incorporar-ho a cada àmbit de les nostres vides i de les nostres relacions amb l’entorn. Es tracta de practicar-ho des de la transversalitat. Només així podrem seguir avançant cap a una societat més justa i igualitària

assenyala la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz.

La regidora ha destacat que

suposa una oportunitat per introduir el debat a la societat i fer conscienciació sobre la vulneració i la discriminació que pateix el col·lectiu. De fet, anem més enllà del 17 de maig i aglutinem també la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, el 28 de juny

 

Sortir de l'armari és la manera col·loquial per fer referència a l'acte d'una persona que de manera voluntària  i pública es declara homosexual.

Una declaració que s'ha de poder fer de manera lliure i respectuosa, lluny de qualsevol discriminació. Malauradament és encara una declaració envoltada d'estereotips, de prejudicis i de connotacions negatives

ha afegit Ferràndiz.

D’aquesta manera, l’Ajuntament vol fomentar el respecte i el debat obert davant la decisió de les persones a expressar lliurement la seva identitat sexual i de gènere, d'una manera inclusiva i no discriminatòria i a la vegada promoure la llibertat d'expressió. En definitiva, assegurar que no es vulnerin els drets de cap persona per una raó de gènere, identitat, diversitat corporal o orientació sexual.

Sabadell una ciutat compromesa

Sabadell es una ciutat compromesa en els valors i per això treballa, permanentment, per fer una ciutat lliure de racisme, xenofòbia i homofòbia. La mateixa junta de portaveus va aprovar el passat 25 d’abril una proposició que dóna continuïtat al compromís de seguir treballant contra qualsevol tipus de discriminació per motius d’orientació sexual i va aprovar dotze acords, que marquen el full de ruta a seguir.

Per aquesta raó, Sabadell se suma a la commemoració del 17 de maig de 1990 (Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia), dia en el qual l’Assemblea General de l’OMS, Organització Mundial de la Salut, va deixar de considerar l’homosexualitat com una malaltia i va eliminar-la de la llista de malalties mentals. A més, la ciutat també recorda que el 28 de juny (Dia del Orgull LGBTI), es commemora mundialment la data dels aldarulls de Stonewall, Nova York, l’any 1969 i que marquen l’inici de l’alliberament homosexual.

Categories Gènere, feminismes, LGBTI, Drets Civils i Gènere Tags LGBTI