PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOVA CIUTADANIA

14
Desembre
2017

Acte de reconeixement a persones i entitats participants als programes d’acollida

Unes 650 persones han participat aquest any en el Servei de Primera Acollida de la ciutat

Acte de reconeixement a persones i entitats participants als programes d’acollida

El Teatre Principal va acollir ahir, dimecres 13 de desembre, l’acte de reconeixement als participants als programes d’acollida de Sabadell. La trobada, que forma part de la commemoració del Dia Internacional dels Drets Humans, vol posar en valor el compromís d’aquestes persones i la seva constància i motivació per formar part de la vida de la ciutat, com també reconèixer la tasca de les entitats que, conjuntament amb l’Ajuntament, fan possible els programes.

Aquest any 2017, prop de 650 persones han pres part en el Servei de Primera Acollida de la ciutat, participant en mòduls formatius per assolir competències lingüístiques en català i castellà, coneixements laborals, i també sobre la societat catalana i el seu marc jurídic.

L’acte de reconeixement ahir al Principal va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant; el diputat delegat d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Antonio Garcia Acero; l’adjunt del secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Carles Macian; la regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz; així com les entitats que formen part de la xarxa d'acollida de Sabadell i diferents persones que participen en els programes.

Durant l’acte d’ahir, es van projectar vídeos sobre els programes d’acollida, sobre el programa “Sabadell amb els teus”, destinat a joves nouvinguts, i un tercer centrat en les entitats que treballen en l’acollida a la ciutat. Així mateix, la trobada va comptar amb l’actuació musical del grup Dàfnia, que interpreta temes tradicionals i contemporanis d’arreu de la Mediterrània, com també composicions pròpies.

L’acte de reconeixement el va organitzar l’Ajuntament, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), el Servei Ciutadà d'Acolliment als Immigrants (SCAI), Càritas Sabadell, la Creu Roja, la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR), la Fundació Apip Acam, la Taula de Nova Ciutadania i Transports Urbans de Sabadell (TUS).

Imatges

 

Categories Drets de la ciutadania, Nova Ciutadania, Drets Civils i Gènere Tags acollida, Drets Humans, igualtat