PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOVA CIUTADANIA

03
Mai
2021

El Ple proposa destinar més de 73.000 euros a projectes d’acompanyament a les víctimes de discriminacions, de difusió de la memòria de l’Holocaust i programes d’acollida

El Ple proposa destinar més de 73.000 euros a projectes d’acompanyament a les víctimes de discriminacions, de difusió de la memòria de l’Holocaust i programes d’acollida

El ple del mes de maig debatrà l’aprovació de sis de subvencions directes nominatives relacionades amb el programa de Drets Civils, de Memòria Històrica i d’Acollida. L’import de les subvencions suposaria una xifra total de 73.600 euros, repartits en diversos projectes i programes.

En primer lloc, pel que fa al programa de Drets Civils, un dels punts que es portarà a aprovació el proper ple és l’atorgament d'una subvenció directa a l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell per a l'any 2021 i per import de 3.600 euros, per donar suport a la realització del projecte integral d'assessorament i assistència jurídica a víctimes de la violència racista, xenòfoba, homòfoba o de vulneració de drets humans, en col·laboració amb l'oficina de Drets Civils.

El següent punt que es debatrà és l'atorgament d'una subvenció directa a l'Institut de Drets Humans de Catalunya, per a l'any 2021 i per import de 2.500 euros, per ampliar el coneixement dels drets, així com incentivar la seva defensa tant a nivell individual com col·lectivament, amb el projecte ‘Sensibilització de la ciutadania en la promoció dels drets humans’.

Pel que fa al Programa d’Acollida, es proposen tres subvencions directes: una a Refugiados Bienvenidos España, per import de 5.000 euros per donar suport a la realització del projecte ‘Cultura de benvinguda Sabadell 2021’; una altra a Caritas Diocesana de Sabadell per a l'any 2021 i per import de 20.000 euros, per a la realització del projecte ‘A prop teu’. Aquest programa consisteix en mòduls d'acollida, formació i inserció social per a les persones immigrants, especialment dones, que l'entitat desenvoluparà al llarg d’aquest any. La darrera de les subvencions que debatrà el ple en el marc del Programa d’Acollida, amb un import de 40.000 euros, és a la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat per executar el projecte temporal d'atenció integral i residencial a refugiats a Sabadell anomenat ‘Tenderol 2021’, que s'executarà durant tot aquest any.

I per últim, des del Programa de Memòria Històrica es portarà a debat l’atorgament d’una subvenció a l'Associació Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme, per promoure el ‘Projecte Sabadell- Mauthausen. Programa 2021’, amb 2.500 euros, dins el projecte marc Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme Mai Més, durant l'any 2021.