PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOVA CIUTADANIA

29
Febrer
2016

Es tripliquen les sessions d'acollida per a persones nouvingudes

Es tripliquen les sessions d'acollida per a persones nouvingudes

La regidoria de Drets Civils de l’Ajuntament de Sabadell ha previst enguany portar a terme un total de 37 sessions d’acollida als nouvinguts a la ciutat. Aquesta xifra gairebé triplica la de l’any anterior, quan es van fer 10 sessions, que van comptar amb la participació de 192 persones.

 

L’increment del nombre de sessions comportarà oferir una mitjana de 4/5 sessions cada mes i és fruit de la voluntat d’adaptar el servei al que estableix el Decret dels serveis d’acollida que el Govern de la Generalitat va aprovar al final del 2014.

El Servei d’Atenció Ciutadana és qui convocarà directament les persones estrangeres que s’empadronin a Sabadell a la sessió d’acollida més propera en el temps i a la zona de residència. A partir d’ara, a més, el contingut de les sessions posarà èmfasi en la participació en els serveis de primera acollida.

Les persones interessades a continuar participant-hi seran convocades a una entrevista individual, per mitjà de la qual se’ls orientaria sobre la finalitat dels serveis de primera acollida, l’itinerari formatiu i els requisits per obtenir el certificat d’acollida.

Cal recordar que les sessions d’acollida, juntament amb els tallers de coneixement de l’entorn, els tallers d’apropament al món laboral i els cursos inicials de català, són accions que s’ofereixen a les persones que acaben d’arribar a la ciutat, amb l’objectiu de garantir el coneixement dels diferents aspectes de la societat catalana i del municipi de Sabadell, aprofundint en els drets i deures i en els serveis que ofereix la ciutat, a fi de potenciar una major autonomia personal i fomentar la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans i ciutadanes.