PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOVA CIUTADANIA

12
Gener
2022

L’Ajuntament de Sabadell torna a oferir aquest any més d’una setantena de sessions d’acollida

L’objectiu és informar les persones nouvingudes sobre els serveis i recursos que hi ha a la ciutat

L’Ajuntament de Sabadell torna a oferir aquest any més d’una setantena de sessions d’acollida

El Centre Cívic de Ca n’Oriac ha acollit aquest matí la primera sessió d’acollida del 2022 adreçada a persones nouvingudes. Hi han participat una vintena de persones a les quals se’ls ha donat la benvinguda a la ciutat, se’ls ha informat sobre els serveis i recursos principals que s’ofereixen al municipi, així com també se’ls ha explicat en què consisteix el servei de primera acollida. Aquesta tarda, a les 18h, es farà una altra sessió al mateix Centre Cívic de Ca n’Oriac.

El Programa d’Acollida municipal ha programat un total de 74 sessions per aquest any, que es faran de forma periòdica i en horari de matí i tarda en diferents equipaments de la ciutat (Casal Pere Quart, centres cívic de Can Rull, Ca n’Oriac, la Creu de Barberà o Torre-romeu). El Servei d’Atenció Ciutadana és qui convida directament a les persones nouvingudes que s’empadronen a Sabadell a la sessió d’acollida més propera en el temps i a la zona de residència.

Després de la primera sessió, les persones interessades a continuar-hi participant són convocades a una entrevista individual on se les orienta sobre la finalitat del servei, l’itinerari formatiu i els requisits per obtenir el certificat final d’acollida expedit per la Generalitat de Catalunya. Per la tinenta d’alcaldessa Marta Morell,

“les sessions de primera acollida són fonamentals per tal que les persones nouvingudes a Sabadell coneguin de primer mà tots els recursos que tenen a la seva disposició, així com els seus drets i deures. Crec que la nostra implicació com a administració local, en l'àmbit de l'acollida, és clau per facilitar la integració a la ciutat”.

Cal recordar que les sessions d’acollida, juntament amb els tallers de coneixement de la societat catalana, els tallers d’apropament al món laboral i els cursos bàsics de català, són accions que s’ofereixen a les persones que acaben d’arribar a la ciutat, amb l’objectiu de potenciar una major autonomia personal i fomentar la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans i ciutadanes.

L’any 2021 es van realitzar 71 sessions d’acollida i més de 600 persones van participar als programes d’acollida de l’Ajuntament de Sabadell per assolir competències lingüístiques en llengua catalana i castellana, coneixements laborals, i coneixement sobre la societat catalana i el seu marc jurídic.

Calendari amb les sessions d’acollida del 2022 (enllaç)