PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOVA CIUTADANIA

16
Setembre
2019

L’atorgament d’un total de 17.000 euros per a projectes de cooperació es portarà demà al Ple Municipal

Es tracta d’iniciatives al Líban, Colòmbia i Tindouf

L’atorgament d’un total de 17.000 euros per a projectes de cooperació es portarà demà al Ple Municipal

El Ple Municipal de demà dimarts tractarà, entre altres temes, l’atorgament d’un total de 17.000 euros per col·laborar en el finançament de tres projectes de cooperació. Es tracta de tres subvencions directes de caràcter extraordinari a favor del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que es destinaran a iniciatives engegades al Líban, a Colòmbia i als camps de refugitats de Tindouf (Algèria).

Del total de l’import que l’Ajuntament preveu atorgar al Fons Català de Cooperació, 5.000 euros es destinaran a col·laborar en un projecte de Pallassos Sense Fronteres per donar suport emocional a la població siriana refugiada a camps informals de la vall de la Bekaa, al Líban. L’aportació municipal representa un 12,3 % de la despesa total d’aquesta acció (40.460 euros).

D’altra banda, també amb 5.000 euros es vol col·laborar per dur a terme el projecte C0nstruint la Pau amb la participació de víctimes del conflicte armat a Colòmbia residents a Catalunya i en el departament del Meta d’aquest país sud-americà. La xifra correspon a gairebé un 14% del pressupost total.

Per últim, amb els 7.000 euros restants, l’Ajuntament preveu subvencionar el projecte Manteniment del laboratori i de la producció local de medicaments essencials als campaments sahrauís a Tindouf (Algèria), un projecte que s’enmarca en l’agermanament entre Sabadell i l’Argub. Aquest laboratori elabora medicaments genèrics i està gestionat per Medicus Mundi, i completa l’eix sanitari amb la comissio la comissió mèdica i quirúrgica de Sabadell.