PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOVA CIUTADANIA

24
Setembre
2020

La 6ª edició del Mescla’t s’adapta a la situació actual amb un programa d’activitats que continua fomentant la diversitat

Enguany s’ha fet una aposta per les activitats en línia

La 6ª edició del Mescla’t s’adapta a la situació actual amb un programa d’activitats que continua fomentant la diversitat

La sisena edició del Mescla’t s’inicia demà 25 de setembre, un any més sota el lema “Sabadell, compromesa amb el món”, per reivindicar els valors de la diversitat i la convivència davant del sexisme, el racisme, la xenofòbia, l’homofòbia o qualsevol tipus de discriminació.

Ateses les circumstàncies actuals derivades de la pandèmia de la Covid-19, el Mescla’t s’ha reformulat per oferir activitats per a tots els públics entre el 25 de setembre i el 12 d’octubre en diferents espais de la ciutat.

El tret de sortida serà divendres, a les 18.30h, amb la inauguració de “The backway: de l’Àfrica a Europa per la porta del darrere”, una exposició sobre la vulneració dels drets humans en les rutes migratòries d’Àfrica cap a Europa, que es podrà veure al passeig de la Plaça Major fins al 13 d’octubre.

A banda de diverses exposicions, el programa compta amb altres activitats com xerrades, projeccions audiovisuals o la narració d’un conte infantil, entre d’altres. Totes les propostes ofereixen continguts a favor de la igualtat, la solidaritat, la cooperació i la inclusió social. Destaca el dissabte 3 d’octubre la presentació del vídeo “Sabadell Diversa”, que també es podrà veure a les xarxes socials de l’Ajuntament.

En paraules de la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell:

“El vídeo vol ser una mostra audiovisual de la varietat de persones que fem i som Sabadell des de la mirada intercultural. Incorporar aquesta mirada a la tasca diària implica contribuir al canvi en les dinàmiques d’exclusió, discriminació, invisibilització i desigualtat que es donen envers determinats col·lectius pertanyents a cultures minoritzades. Cal apostar per la interacció i facilitar espais de creació de vincles, els quals també són un antídot contra el creixement del rebuig, el racisme, la xenofòbia i l’homofòbia”.

De la seva banda el representant de la Comissió d’entitats del Mescla’t i coordinador d'Oxfam Intermón de Sabadell, Francesc Vives, destaca que

“enguany i amb la situació de la Covid19 hem hagut d'adaptar les activitats però el Mescla’t 2020 continua sent, com indica la paraula, una mescla d'entitats i àmbits".

Enguany s’ha fet una aposta per les activitats en línia, i també se n’ofereixen de presencials, amb places limitades i inscripció prèvia per tal de complir les mesures de seguretat i protecció pertinents.

Les activitats programades poden patir variacions segons com evolucioni la pandèmia, motiu pel qual es pot donar el cas que alguna activitat s’hagi d’anul·lar o altres que finalment es puguin fer. La informació s’anirà actualitzant a la pàgina web i a les xarxes socials de Drets Civils (Facebook i Twitter).

El Mescla’t està organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, el Consell de Solidaritat i Cooperació i les Taules de Gènere, Feminismes i LGTBI, d’Acollida, de Creences i de Conviccions, del Poble Gitano i Entitats de Joventut. Tot plegat, amb la implicació de les entitats i el suport de diverses institucions i organismes.

Així mateix, cal destacar la tasca de la Comissió d’Entitats del Mescla’t, integrada per una desena d’entitats representants de les diferents taules de treball, en què s’han treballat diversos aspectes relacionats amb el programa d’activitats.