PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOVA CIUTADANIA

06
Octubre
2022

Més de 850 inscripcions als cursos del Centre de Normalització Lingüística aquest trimestre

Més de 850 inscripcions als cursos del Centre de Normalització Lingüística aquest trimestre

Aquest trimestre el CNL de Sabadell ha tingut més de 850 inscripcions, repartides entre Sabadell i les poblacions de Sant Quirze del Vallès, Castellar del Vallès, Santa Perpètua de la Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Polinyà. Bona part, 487 alumnes, han optat per l’aprenentatge presencial; gairebé 250 per l’aprenentatge 100 % línia i 120 per la modalitat semipresencial.

L’oferta per a la població general ha estat de 34 grups i inclou cursos dels nivells oral, inicial i bàsic, adreçats a les persones nouvingudes o que fa poc que viuen a Catalunya, i dels nivells elemental, intermedi i de suficiència.

La majoria de les inscripcions, gairebé el 70%, són dels nivells oral, inicial i bàsic, és a dir, adreçats a persones nouvingudes. Bona part d’aquests alumnes que comencen l’aprenentatge de la llengua catalana segueixen els cursos posteriors, mostra que l’afany de fidelització del CNL dona els seus fruits.

Alguns d’aquests graus s’ha ofert en la modalitat semipresencial, una modalitat tutoritzada que permet combinar el treball individual en línia a través d’una plataforma virtual amb sessions presencials que es fan amb el tutor i els companys d’aula.

Cursos en línia

La resta d’oferta formativa ha estat de cursos en línia, un total de 12, que abracen diversos graus des del bàsic 1 fins al nivell superior. Aquesta modalitat  proposa un aprenentatge autònom en què l'alumne aprèn a través del guiatge dels plans de treball que s'ofereixen a la plataforma virtual, d'activitats per a la pràctica en l'entorn virtual i del suport d'un professor en línia.

A part d’aquests cursos adreçats a la població general el CNL de Sabadell està impartint 4 cursos dels nivells inicial i bàsic en conveni amb la Direcció General  de Migracions i gestionats pels ajuntaments, un curs d’Acolliment lingüístic per a personal sanitari en conveni amb el Departament de Salut i un curs d’iniciació en conveni amb l’empresa Bon Preu Esclat per als seus treballadors nouvinguts.

Al mes de novembre s’obrirà el nou període per demanar proves de col·locació per a la inscripció del tercer trimestre. Qualsevol persona interessada pot adreçar-se al web del Consorci per a la Normalització Lingüística i demanar-la.