PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOVA CIUTADANIA

18
Juny
2020

Sabadell commemora el Dia de les Persones Refugiades

Sabadell commemora el Dia de les Persones Refugiades

Com cada 20 de juny, Sabadell se suma a la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades, aquest any, però, amb activitats adaptades a les circumstàncies actuals.

Des de l’Ajuntament de Sabadell s’ha treballat de forma coordinada amb les entitats per oferir continguts en línia durant aquesta setmana. En aquest sentit, destaca la presentació en streaming de l’Informe Anual de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR) sobre la situació de les persones refugiades a Espanya i Europa, que serà el divendres 19 de juny, a les 12 h.

El divendres 19, a les 17.30 h, tindrà lloc el webinar: Covid i desplaçament forçat a l'Orient Mitjà, organitzat també per la CCAR i presentat per l’Ajuntament de Sabadell.

Tot plegat es podrà consultar al web http://www.ccar.cat/ i a les noves xarxes socials de la Plataforma Ciutadana de Suport a les Persones Refugiades i Migrades a Sabadell, on es podran trobar vídeos, relats, cinefòrums, articles... El seu perfil a Twitter i Facebook és @refugiades.  

En aquesta ocasió, a més, s’ha  editat un vídeo amb els programes i les accions amb persones refugiadesque s’impulsa des de Sabadell, tant des del programa d’acollida a persones refugiades a la ciutat, com des del programa de cooperació amb el treball que es du a terme als camps de refugiats, aquest vídeo s’ha fet amb la col·laboració de TACC.

A banda de la Plataforma i la CCAR, les entitats que han organitzat el programa d’activitats són: Coordinadora Un altre Món És Possible, Lliga dels Drets dels Pobles, Refugees Welcome, Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants (SCAI ) i la Roda de la Pau; amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i Taller d’Art, Cultura i Creació (TACC).

Des de la Plataforma Ciutadana de Suport a les Persones Refugiades i Migrades a Sabadell publicaran un manifest el mateix 20 de juny. Entre altres, insisteixen en la importància i urgència de treballar a fons, institucions i ciutadania, per fomentar les relacions d’empatia amb les persones nouvingudes, oferint-los hospitalitat i considerant-les creditores d’una ciutadania compartida, amb els mateixos drets d’empadronament, d’habitatge, d’educació, de sanitat, etc. que el conjunt de la societat. 

Al món hi ha uns 72 milions de persones que viuen desplaçades de casa seva, segons l’Agència de l’ONU pels Refugiats (ACNUR). L’Organització Internacional de les Migracions comptabilitza 272 milions de persones migrades arreu i prop de 29 milions de refugiades, les principals –i per aquest ordre– procedents de Síria, Afganistan, Sudan, Myanmar i Somàlia.