PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOVA CIUTADANIA

20
Juny
2019

Sabadell és el municipi que acull el major nombre de refugiats al Vallès Occidental

Un total de 215 persones refugiades viuen al municipi, segons indica l’Observatori del Consell Comarcal

Sabadell és el municipi que acull el major nombre de refugiats al Vallès Occidental

Sabadell compta amb 215 persones amb l’estatus de refugiades a la ciutat, segons l’Observatori del Consell Comarcal. Les dades s’han fet públiques avui, 20 de juny, coincidint amb la Commemoració del Dia Internacional de les Persones Refugiades i fruit de l’anàlisi de les dades proporcionades pel Comitè per a l'Acollida de les Persones Refugiades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

En total, l’estudi mostra que al Vallès Occidental hi ha 413 places del Programa Global de Protecció Internacional de l’Estat espanyol, distribuïdes en 8 municipis de la comarca. Més de la meitat viuen a Sabadell (215). Segueixen Sabadell: Terrassa, Rubí, Cerdanyola, Barberà del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet i Sant Cugat del Vallès.

En paraules de la tinenta d’alcaldessa de l’àmbit de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell:

Sabadell és una ciutat compromesa amb en els drets de les persones refugiades i a partir d’ara treballarem fermament perquè ho continuï sent. Sabadell ha d’esdevenir un lloc on les persones puguin recuperar la seva dignitat. No ens podem quedar només amb el lema de Refugees Welcome, la feina d’acolliment i suport a les persones refugiades ha de tenir unes polítiques avançades que es concretin en accions.

Context

Tot plegat coincideix amb una situació de fort increment de persones que demanen protecció. L’any 2018, Espanya es va convertir en la principal ruta de persones migrants i refugiades per mar a Europa, amb 65.383 arribades l’any (un 130% més que al 2017).

Segons dades de www.masquecifras.org, l’any passat l’Estat espanyol va batre el rècord de sol·licituds d'asil, registrant-ne 54.062, gairebé un 74% més que l’any anterior (31.120) i 3,4 vegades més que al 2016 (se’n van rebre 15.755). Malgrat això, només el 24% d’aquestes sol·licituds es resolen favorablement, és a dir, un 76% són denegades.

Per tercer any consecutiu, el 2018 Veneçuela va encapçalar la llista de sol·licitants, seguides de Colòmbia i Síria.