PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOVA CIUTADANIA

21
Mai
2020

Sessió informativa de Refugiats Benvinguts i l’Ajuntament de Sabadell per continuar promovent la cultura de benvinguda a la ciutat

Sessió informativa de Refugiats Benvinguts i l’Ajuntament de Sabadell per continuar promovent la cultura de benvinguda a la ciutat

El dilluns 25 de maig l’organització Refugees Welcome organitza una sessió informativa en línia amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell. L’objectiu és sensibilitzar la ciutadania sobre la situació de les persones refugiades que arriben al nostre país i promoure la cultura de benvinguda entre els sabadellencs i sabadellenques. 

En la xerrada s’explicarà amb detall qui és i com funciona Refugees Welcome, i es donaran a conèixer diferents maneres en què la ciutadania pot col·laborar-hi, ja sigui oferint una habitació de les seves llars o participant al projecte com a voluntaris. A més, s’aportarà informació sobre el sistema d'asil estatal i la situació de les persones refugiades a l’arribar a les nostres ciutats. 

La xerrada es farà de forma telemàtica el dilluns 25 de maig, amb una sessió de matí, a les 11.30 h, i una altra a la tarda, a les 18 h. Les persones interessades cal que enviïn un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per obtenir l’enllaç a aquesta sessió. 

Només 1 de cada 20 sol·licitants d’asil rep algun tipus de protecció

Segons el balanç anual de la Comissió d'Ajuda al Refugiat (CEAR), durant el 2019 a Espanya es van presentar 118.264 sol·licituds d'asil, més del doble respecte a 2018. Només a Catalunya, es van registrar més de 13.000 sol·licituds. De totes les peticions acumulades, només rebia algun tipus de protecció el 5% de les persones sol·licitants, segons l'agència d'estadística europea Eurostat. 

Refugees Welcome

És una organització internacional creada al 2014, present a l’actualitat a 16 països i sense ànim de lucre. El seu projecte es basa en buscar alternatives d'allotjament per a persones refugiades, promovent la convivència entre persones locals i demandants d'asil, en condicions d'horitzontalitat i respecte mutu. Cada convivència té, a més, el suport d'una persona voluntària (vincle local) que s'encarrega de facilitar la relació entre totes dues parts. Fins al moment, Refugees Welcome Internacional ha aconseguit més de 1.600 convivències.