PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOVA CIUTADANIA

27
Maig
2019

Sessió informativa per a persones que vulguin ser mentores i donar suport a persones refugiades

Demà dimarts 28 de maig, a les 6 de la tarda, al Casal Pere Quart

Sessió informativa per a persones que vulguin ser mentores i donar suport a persones refugiades

Sabadell és un dels municipis adherits al Programa de Mentoria del Programa Català del Refugi (PCR) que, comptant amb la implicació de la ciutadania, treballa per afavorir l’autonomia personal, social i laboral de les persones refugiades i alhora fomentar la convivència entre tots els veïns i veïnes dels municipis. En aquest marc, el projecte s’articula a través de ciutadans i ciutadanes mentors que, de forma altruista, ofereixen el seu suport i guia a les persones refugiades o demandants de protecció internacional. Amb l’objectiu d’ampliar la xarxa de persones mentores, demà dimarts, 28 de maig, a les 6 de la tarda, el Casal Pere Quart acollirà una xerrada informativa per a qui vulgui col·laborar.

Impulsat per la Generalitat i amb la col·laboració de diferents organismes, com l’Ajuntament de Sabadell, el Programa de Mentoria ofereix a les persones refugiades sense referents a la ciutat un suport solidari que els permet treballar eixos clau en la seva integració, com són l’aprenentatge de la llengua, el coneixement i la participació de l’entorn i el seu itinerari professional. Aquesta funció d’acompanyament va a càrrec dels grups d’acollida (formats per 3-5 persones voluntàries), durant uns 8 mesos, prorrogables a un any.

Des de l’inici del Programa de Mentoria –l’any 2017—, Sabadell ha comptat amb 24 persones voluntàries que han acompanyat a 12 persones refugiades. A dia d’avui, s’estima que al municipi viuen més de 200 persones refugiades o sol·licitants d’asil. És per això que es fa una crida a la implicació dels sabadellencs i sabadellenques que es vulguin sumar al projecte.

Mentoria

Per a ser mentor o mentora, cal organitzar-se en un grup d’acollida d’entre 3 i 5 membres que ja es coneguin prèviament, ja que la relació de mentoria que es proposa és sempre grupal. S’han de tenir 25 anys, amb competències personals que incloguin compromís, responsabilitat, constància, tolerància a la frustració o resiliència. Es busquen persones que dominin el català i el castellà i que tinguin contacte o participin en la vida social i cultural de la ciutat.

Metodologia de treball

El programa crea tàndems de mentoria entre unitats familiars o persones refugiades amb grups d’acollida que assoleixen el compromís de mantenir un contacte periòdic (2-4 hores setmanals). Un cop les persones voluntàries s’hagin presentat com a candidates i abans de ser emparellades en tàndem, caldrà realitzar una entrevista per garantir la idoneïtat del perfil  i, posteriorment, assistiran a formació específica.

Des que es crea el tàndem fins que es tanca la relació de mentoria, els grups d’acollida compten amb el suport i la supervisió d’un equip de professionals.

Els ciutadans i ciutadanes interessats en participar al programa de mentoria també poden enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..