PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

03
Maig
2017

Arriba el Recapte de Primavera del Rebost Solidari, per recollir aliments de llarga durada i productes de neteja

Divendres 5 i dissabte 6 de maig hi haurà 34 punts de recollida a supermercats i establiments comercials

Arriba el Recapte de Primavera del Rebost Solidari, per recollir aliments de llarga durada i productes de neteja

El Rebost Solidari de Sabadell, amb el suport de l’Ajuntament i de diversos establiments comercials de la ciutat, organitza el Recapte de Primavera els propers divendres i dissabte, 5 i 6 de maig, amb l’objectiu de recollir aliments de llarga durada i productes bàsics de neteja per a famílies en situació de vulnerabilitat.

La campanya comptarà amb 34 punts de recollida a supermercats i establiments comercials i la col·laboració de 230 voluntaris i voluntàries, que facilitaran informació a la ciutadania i recolliran les donacions. En aquesta ocasió, el recapte destaca sobretot la necessitat d’aportar farina, sucre, gel de dutxa i sabó per rentar els plats a mà, tot i que, com sempre, és obert a les aportacions d’altres productes de llarga durada i neteja amb què la ciutadania vulgui col·laborar.

El fet d’ubicar els punts de recollida distribuïts a tota la ciutat facilita la participació i la solidaritat, ja que els ciutadans i ciutadanes poden fer les aportacions quan van a comprar.

Pel que fa al voluntariat, a més de les entitats que integren el Rebost Solidari, també es comptarà amb el suport d’altres voluntaris i voluntàries de l’Escola Nostra Llar, Amigos Mira i l’Associació de Veïns del Centre-Rambla.

El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha comentat sobre la campanya que "els efectes de la crisi continuen vigents per a una part important de la nostra població, com evidencia el fet que actualment 2.200 famílies continuïn necessitant del suport del Rebost”. Ha destacat que “tot i que en termes absoluts els últims dos anys hem reduït lleument el nombre de famílies ateses, continua sent molt important mantenir aquesta xarxa de protecció i garantia a les persones més vulnerables”.

Així mateix, ha fet una crida a la col·laboració ciutadana al Recapte "per garantir aliments i productes bàsics a les famílies, especialment aquells productes que no arriben al Rebost per altres vies” i ha volgut “reconèixer el compromís dels voluntaris i voluntàries de les diferents entitats i l’agraïment pel temps i l’esforç que hi dediquen de forma continuada i absolutament altruista”.

Actualment el Rebost Solidari de Sabadell dona suport a unes 2.200 famílies o, el que és el mateix, a més de 7.500 persones. Sobre els productes, l’entitat es proveeix per diferents vies: el Banc d’Aliments, la Unió Europea, donacions d’empreses i entitats, aportació de l’Ajuntament i dels diferents recaptes solidaris que organitza, amb la col·laboració d’institucions, entitats i empreses.