PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

03
Setembre
2018

Diverses entitats de Sabadell participaran en l’acte d’inici de Festa Major

Serà el proper dimecres, al barri de Can Rull

La plaça de Benjamín García, al barri de Can Rull, serà l’escenari, enguany, de la trobada d’inici de Festa Major. A partir de 2/4 de 6 de la tarda començarà l’acte festiu, amb animació i activitats per a tots els públics, on participaran diverses entitats i associacions de la ciutat.

L’acte seguirà el perfil dels últims anys i comptarà amb una representació de cultura popular, ja que la voluntat del Govern municipal és que sigui un acte proper a la ciutadania.

Així, començarà al mateix escenari de la plaça a 2/4 de 6 de la tarda, amb una classe magistral de bachata, a càrrec d’Actua Vallès; una mostra de sevillanes i ball en línia a càrrec del Casal Gent Gran; un cor rociero a càrrec de l’associació San Sebastián de los Ballesteros, i una ballada de sardanes a càrrec de l’Associació de Veïns de Can Rull. Al mateix temps, al carrer de Sant Isidor, es faran tallers de cal·ligrafia de la mà de l’Associació Amaziga i espais de petit format per a activitats esportives a càrrec del Club de Futbol Arrahona.

Més endavant, a partir de 2/4 de 7 de la tarda, tindrà lloc la plantada de gegants i la cercavila davant del Centre Cívic de Can Rull, en què participaran els Gegants de la Concòrdia, els Gegants de Gràcia, els Gegants de la Creu Alta, el Gegant dels Pessebristes de Sabadell, els Gegants de Covadonga, els Gegants de Sabadell, els Tabals dels Sentinelles d’Arkëmis, els Tabals de les Bruixes de Nord i els Trabucaries de Gràcia.

A les 7 de la tarda es donarà pas, a la plaça, a la Colla de Bastoners de Sabadell, fins que arribi la cercavila de gegants, que faran una segona plantada.

A 2/4 de 8 del vespre, tindrà lloc el tradicional parlament d’inici de Festa Major a càrrec de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant. Els Trabucaires de Gràcia anunciaran l’inici del parlament.

Finalment hi haurà un lluïment de foc a càrrec de Bruixes del Nord, les Forques de Can Deu, els Sentinelles d’Arkemïs, el Ball de Diables de Sabadell i els Diables de la Creu Alta.

Els darrers anys l’inici de la Festa Major ha tingut lloc als barris de Torreguitart, Campoamor i Torre-romeu. Per tant, durant els quatre anys de Govern de transformació aquest acte d’inici haurà passat per barris del nord, sud, est i, ara també, oest de Sabadell.