PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

21
Març
2016

El Govern de Sabadell aposta per l’esport com a valor estratègic en el desenvolupament econòmic i en la promoció de la ciutat

El pressupost del 2016 destinarà 2,5 milions d’euros a adequar les Pistes Esportives i a fer les obres de La Bassa i el Complex Esportiu Olímpia


Amb la voluntat de difondre l’esport com a part imprescindible per l’educació integral de la ciutadania, el Govern de Sabadell desenvoluparà un programa de formació integral per sensibilitzar envers la transmissió de valors a través de l’esport.

Aquest programa es farà garantint una pràctica digne i de qualitat en els equipaments esportius de la ciutat i, alhora, atenent la diversitat i treballant a través de la pràctica esportiva la cohesió territorial.

Aquest és un dels principals eixos de treball d’aquest mandat de l’àrea d’Esports i el capítol d’inversions que, enguany, compta amb un pressupost de 2,5 milions d’euros per equipaments esportius.

En aquest sentit, al llarg del 2016, l’Ajuntament invertirà 450.00 euros en la remodelació de les Pistes d’Atletisme del Complex de Sant Oleguer; 270.000 en les obres de finalització de la tercera fase del Complex Esportiu Olímpia; 1,6 milions d’euros en les actuacions de remodelació de La Bassa (que cal sumar a la partida de 775.000 del pressupost del 2015); així com 198.000 euros en l’adequació a diversos equipaments esportius.

La tinenta d’alcalde de l’Àrea de Promoció de la Ciutat i Participació i regidora d’Esports, Marsiol Martínez, considera que l’objectiu d’aquests pressupostos és

que els sabadellencs i sabadellenques gaudeixin de les millors instal·lacions esportives possibles i d’un bon programa d’activitats, reforçant la concepció de l’esport com a element cohesionador, atès que la voluntat és facilitar l’accés a l’esport a tota la ciutadania

Per això, també, una part important del pressupost, que és d’un total de 7 milions d’euros, serà una partida de 4,3 milions d’euros pel funcionament dels equipaments esportius municipals com ara els camps de futbol, els pavellons, els poliesportius, el gimnasos i sales d’activitats, la Pista d’Atletisme Josep Molins, les piscines municipals i La Bassa; i la Pista Coberta Atletisme.

D’altra banda, es destinaran 918.000 euros a despesa ordinària, repartits de la següent manera: 423.030 euros en instal·lacions esportives; 238.650 euros per activitats de promoció de l’esport i el lleure; 197.000 euros a subvencions; 60.210 a actes esportius de ciutat com ara la Festa de l’Esport o la Festa Major, entre d’altres.

Programa de formació integral

L’eix vertebrador de la Regidoria d’Esports per als propers anys es desenvoluparà en 6 línies estratègiques. La primera línea fa referència a l’esport com a element clau per al desenvolupament integral de les persones, com a part de l’educació integral. En aquest apartat es donarà suport a les organitzacions esportives de la ciutat; a l’esport escolar i juvenil; al Consell Esportiu i a les activitats físiques per a adults, fent una l’anàlisi global de l’oferta de la ciutat i un nou plantejament global del programa. També es donarà suport al programa de diversitat funcional i de l’esport; a l’esport de lleure i a l’esport “salut” i a l’esport i la gent gran.

Un dels projectes destacats en aquesta primera línia de treball és el projecte Fit Jove,que en col·laboració amb la Secretaria General de l’Esport i l’Agència de Salut Pública de Catalunya, proposa acompanyar els nois i noies en el pas de l’esport escolar a l’esport comunitari i fomentar també la participació dels que no practiquen esport escolar. L’objectiu principal del projecte és intervenir en la prevenció del consum de drogues entre adolescents de zones de risc, a través de la promoció d’activitats esportives en instal·lacions de la comunitat i, alhora, crear una oferta atractiva d’exercici físic per adolescents com a opció saludable. El programa s’adreça en primera instància adolescents de 4t ESO (15-16 anys) de centres educatius que estiguin adherits al PCEE i es trobin en zones d’especial vulnerabilitat de Catalunya.

La segona línea estratègica del programa de formació integral és el foment de l’esport com element per educar en valors. Aquí es proposen diferents accions com ara desenvolupar un programa de formació dels directius, personal gestor i personal tècnic esportiu envers la transmissió de valors; crear un programa per potenciar l’esport femení o bé donar suport a les iniciatives de Joc Net, o similars per lluitar contra l’homofòbia, el racisme o la violència de gènere.

L’esport com a element de cohesió social és la tercera de les línies estratègiques de la Regidoria i abordarà els ajuts tant a nois i noies com a esportistes que tenen dificultats econòmiques per practicar l’esport. En aquest sentit, es tracta de fer un plantejament integral a través de l’esport com a element d’integració social, d’igualtat d’oportunitats i millora de la qualitat de vida.

La quarta línia de treball passa per revisar i fer una proposta conjunta amb els clubs esportius de gestió dels equipaments de Sabadell, ja que la ciutat compta amb una xarxa d’equipaments esportius molt potents que cal rendibilitzar. Per això, es proposa endegar un pla de dinamització d’aquests espais que començarà amb l’anella esportiva de Sant Oleguer, La Bassa i la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya.

D’altra banda, i com a cinquena línea estratègica, es dinamitzarà el web municipal d’Esports i es potenciaran les xarxes 2.0 amb les entitats. L’objectiu és disposar d’una comunitat esportiva de ciutat i crear un instrument que faciliti a la ciutadania l’accés a la pràctica esportiva de manera conjunta amb els agents esportius de la ciutat.

Més informació