PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

03
Juliol
2017

El programa de vacances "Sortim i Compartim" reforça la sociabilitat de la gent gran amb noves destinacions

S’ofereixen propostes adaptades a les diferents necessitats del col·lectiu a preus ajustats

El programa de vacances

El programa Sortim i Compartim d’aquest any ofereix un nou ventall de propostes perquè la gent gran de la ciutat gaudeixi d’uns dies de descans entre els mesos d’octubre del 2017 i juny del 2018. L’objectiu és aprofundir en la vessant social i cultural dels viatges i que hi hagi opcions per a tothom. Alhora, es posa l’accent en reforçar les oportunitats per aquelles persones que, per motius econòmics o perquè estan soles, no acostumen a viatjar.

Una de les mesures destacades i que ja es va impulsar l’any passat quan es van reorientar les vacances adreçades a la gent gran, són les bonificacions del 60%, per a les rendes més baixes. En poden ser beneficiàries les persones participants amb rendes inferiors a 5.164 euros anuals, que és l’import per sota del qual la persona pot obtenir la Pensió No Contributiva (PNC). També hi ha la bonificació del 50% per a les persones amb rendes d’entre 5.164 i 7.967 euros anuals. En el cas de parelles i matrimonis, es tindrà en compte les rendes obtingudes pels dos membres.

D’altra banda, aquest any també hi ha novetats entre lesdestinacions que s’ofereixen. Per aquelles persones que volen fer estades de lleure i descans curtes, i poc acostumades a sortir, el programa Conviure ofereix 200 places per gaudir d’activitats dinamitzades a prop de casa, durant 4 dies a 180 euros; gairebé un 7% menys que les Estades a Prop de l’any passat.

El programa també proposa sortides a la natura, fent excursions d’un màxim de 3 hores per indrets del Pirineu. En aquesta edició s’amplien les places fins a un centenar, amb l’objectiu de fer dos grups de caminadors. Aquests grups representen l’exemple més clar de les sortides saludables i per aquesta raó es permetrà als participants la possibilitat de fer un altre viatge del programa.

Aquest any, a més, s’incorpora el turisme de benestar físic i emocional amb les sortides de termalisme social; es proposa conèixer el mercat de Nadal de Budapest i també es potencien les sortides culturals amb un coneixement més profund dels punts visitats, evitant els circuits i els canvis d’hotels.

La tinenta d’alcalde i regidora de Cicles de Vida, Marisol Martínez ha explicat que “el que es pretén és afavorir la sociabilitat per evitar l’aïllament, treballant la cohesió del grup mitjançant activitats en comú i dinamitzacions del temps lliure”. Aquest any hi ha una oferta total de 2.400 places entre el proper octubre i el juny del 2018. La regidora ha destacat que “s’incorporen sortides específiques amb ‘valor afegit’ en les quals es recull una concepció de viatge diferent de fer turisme social, on la dinamització sociocultural pren un especial protagonisme i rellevància”.

Viatges promoguts per la Coordinadora de Gent Gran

Una altra de les novetats d’aquest any és que per mitjà del programa Sortim i Compartim es fa difusió dels viatges que proposa la Coordinadora de Casals de Gent Gran de Sabadell. Entre l’oferta de viatges destaquen destinacions internacionals com ara Dubai, Xipre, Carib o bé creuers per la Mediterrània o Paris. A més, també hi ha estades a Andorra, Madrid, Galícia, Terol i ciutats castellanes.

Inscripcions

Les inscripcions es podran fer del 19 de juliol al 15 de setembre (inclosos) a les Oficines de Sabadell Atenció Ciutadana (Despatx Lluch i a les quatre oficines cardinals). En l’adjudicació de places es prioritzaran aquelles persones amb ingressos més reduïts i aquelles que no van participar a les estades l’any passat. La resta de places s’atorguen segons les places lliures a cada destinació.

Pel que fa a les destinacions de la Coordinadora (no tenen bonificacions), les inscripcions s’han de fer del 10 al 21 de juliol i del 5 al 22 de setembre, al Complex de Gent Gran de Sant Oleguer (c. de Sol i Padrís, 56). Els dies per fer-les varia segons la destinació. Dilluns, dimarts i dijous, per al Balneari d’Arinyo, ciutats castellanes, Creuer a París, Creuer per la Mediterrània, Dubai i Xipre. Els dimecres i divendres serà el torn d’Andorra, Madrid, Galícia, Baviera i el Carib.

Envelliment Actiu

Sortim i Compartim s’emmarca en les actuacions d’envelliment actiu que impulsa l’Ajuntament i que persegueixen la millora de la qualitat de vida i la prevenció de la dependència de la gent gran, amb accions que facilitin mantenir un estil de vida saludable, el desenvolupament personal, la independència a la vida quotidiana i la interrelació social.

En aquesta línia, Sabadell ja compta amb recursos i activitats, per a la gent gran que promouen l’autonomia personal. Són activitats de manteniment de les capacitats físiques (gimnàstica, tai-xi, caminades i sortides de natura) de reforç de capacitats cognitives (tallers de memòria, lectoescriptura...) hàbits saludables, culturals i artístiques, fins a tallers d’ informàtica i noves tecnologies.