PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

15
Novembre
2018

L’associació Raid Latécoère, dona 80 exemplars del llibre infantil “Léo, l’aviador” a les biblioteques i escoles de Sabadell

El raid aeri rememora el vol en escales de la companyia aeropostal on va ser pilot l’escriptor Antoine de Saint-Exupéry

L’associació Raid Latécoère, dona 80 exemplars del llibre infantil “Léo, l’aviador” a les biblioteques i escoles de Sabadell

L’associació Raid Latécoère, ha formalitzat el lliurament de 80 llibres infantils de Léo, l’aviador: el llibre perdut de l'Aéropostale per a totes les biblioteques públiques i escoles de Sabadell. L’acte va tenir lloc el dimarts 14 de novembre, a la Biblioteca de Ponent, i va comptar amb la presència de la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Marisol Martínez i de la regidora de Cultura, Montserrat Chacón.

Ambdues van acollir els llibres de mans de Pedro Ralda, representant del Raid Latécoère a Catalunya, i de Pere Moratonas, en representació de l’Aeroclub de Sabadell.

Saint-Exupéry i les dates del Raid 2019

Es dona la coincidència que la Biblioteca de Ponent està acollint, aquests dies, l’exposició itinerant Només s’hi veu bé amb el cor – 75 anys amb El Petit Príncep, dedicada a l’immortal personatge literari creat per Antoine de Saint Exupéry, qui, justament, va ser pilot d’aviació en la línia Latécoère en els anys 20 del segle passat. Un besnebot de l'escriptor, Hervé de Saint Exupéry, va visitar Sabadell en ocasió del Raid el setembre passat.

Léo, l’aviador: el llibre perdut de l’Aéropostale és un llibre infantil il·lustrat que explica les aventures d’infant que, amb el seu avió, fa una ruta que va des de Tolosa (França) fins a la Patagònia (Argentina), descobrint el món i les persones que hi viuen.

La història treballa valors com la pau, la interculturalitat, la lectura i l’entesa entre pobles. Per aquest motiu compta amb edicions en francès, català, castellà, àrab i portuguès, les cinc llengües dels espais per on transcorre el Raid. L’any vinent s’espera publicar-ne la segona part. I, des d’ara, el podran gaudir els infants a Sabadell.

Durant l’acte d’ahir, Pedro Ralda va anunciar les dates de la propera edició del Raid Latécoère: el 14 i 15 de setembre de 2019. S’espera que, per tercer any consecutiu, prop d’un centenar d’aviadors provinents de diversos punts d’Europa facin escala a Sabadell, de camí cap al nord d’Àfrica. En l’edició de l’any vinent, el Raid celebrarà el primer centenari de la constitució la Línia Latécoère com a línia aeropostal.

Aquesta entitat va col·laborar, juntament amb AENA-Aeroport de Sabadell, en la realització de l’etapa “Barcelona” durant la darrera edició del Raid Latécoère, els passats 22 i 23 de setembre.