PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
Agost
2016

La Biblioteca dels Safareigs incorpora material audiovisual procedent de L’Estruch

Es tracta d’audiovisuals de teatre, dansa i circ

La Biblioteca dels Safareigs incorpora material audiovisual procedent de L’Estruch

La fàbrica de creació de les arts en viu L’Estruch cedeix més d’una vintena d’audiovisuals de companyies de teatre, dansa i circ a la Biblioteca dels Safareigs. Ambdós equipaments municipals es troben situats a pocs metres de distància, al barri de la Creu Alta de Sabadell.

L'Estruch és un centre que treballa amb la ferma voluntat de ser un referent en l'acolliment i suport als creadors, especialment pel que fa a la dansa, la imatge i les arts visuals, tant en l’àmbit català com de la resta de l'Estat i, fins i tot, internacionalment.

La Biblioteca dels Safareigs forma part de la xarxa de biblioteques municipals de la ciutat i disposa d’un fons especial sobre el món de les arts escèniques, concretament teatre, dansa i circ. Part del fons especial és la donació d’obres de teatre que va rebre del Teatre Sant Vicenç l’any 2007. La seva creació i dinamització arrela en la proximitat física i la seva relació amb l'Estruch i el mateix Teatre Sant Vicenç.

La donació està formada per una cinquantena de DVD, que comprenen filmacions d’espectacles sencers o diferents fragments que il·lustren la trajectòria d’artistes i companyies com Senza Tempo, Thomas Noone Dance, la companyia Brodas, Lenz Rifrazioni, la companyia Roberto G. Alonso, Atempo Circ, entre altres. A més, també hi ha material divers en paper. En total, doncs, el fons consta d’una setantena d’obres.

Tots els documents han estat catalogats i classificats per la biblioteca. Es poden consultar a sala i són accessibles per mitjà del catàleg bibliogràfic de les Biblioteques Municipals de Sabadell i la província de Barcelona, i disponibles per al servei de préstec. Aquest donatiu consolida la relació de l’Estruch amb la biblioteca del barri.

Com a activitats complementàries, la Biblioteca –conjuntament amb l’Estruch i el Teatre Sant Vicenç– duu a terme un nou club de lectures teatrals, que s’emmarca dins d’un projecte impulsat pel Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i el Servei de Biblioteques (SB) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.