PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

16
Gener
2019

Les colles Vella i Nova tornaran a participar a la Passada, l’activitat principal de la festa de Sant Antoni Abat

Enguany l’Ajuntament s’incorpora a l’organització del recorregut, incorporant millores en el pla de seguretat, per al públic i els animals

Les colles Vella i Nova tornaran a participar a la Passada, l’activitat principal de la festa de Sant Antoni Abat

El dijous 17 de gener, Sabadell celebrarà la festa de Sant Antoni Abat amb la tradicional Passada. Sant Antoni és la festa més destacada del cicle hivernal i celebra el lleu despertar de la natura després del solstici d’hivern. L’activitat començarà a quarts de 8 del matí, quan cada colla anirà a buscar l’abanderat. Enguany el de la Colla Vella serà al carrer del Forn, 3 i el de la Colla Nova, al carrer de Ribot i Serra, 265.

A les 10 del matí tindrà lloc la benedicció dels animals a la plaça del Taulí, a partir d’on hi haurà la baixada dels genets i abanderats per anar a l’ofici: a l’església de Sant Fèlix –la Colla Vella– i a l’església de la Puríssima –la Colla Nova–. A partir de les 4 de la tarda les colles es concentraran a l’avinguda de Francesc Macià.

El recorregut de la Passada començarà a les 5 de la tarda des de l’Eix Macià i passarà per la plaça de la Concòrdia, l’avinguda de Francesc Layret, la carretera de Prats de Lluçanès, l’avinguda de l’Onze de Setembre, la via de Massagué, la plaça de l’Àngel, el passeig de Manresa, el passeig de la Plaça Major, la plaça del Doctor Robert, la Rambla, giraran a la Gran Via, tornaran per a la Rambla, la plaça del Doctor Robert, el passeig de la Plaça Major i el passeig de Manresa.

Els carrers transversals s’aniran tallant en el moment del pas de les comitives. Com cada any, la Banda Municipal de Sabadell encapçalarà la Passada.

A Sabadell hi ha dues colles que honoren la festivitat de Sant Antoni Abat. Es tracta de la Germandat de Sant Antoni Abat Colla Vella i la Joventut de Sant Antoni Abat Colla Nova. Enguany l’encarregada d’encapçalar la Passada serà la Colla Nova.

Una coorganització a tres bandes

Enguany, l’Ajuntament agafa el rol de coorganitzador de la Passada, juntament amb les dues colles. Amb aquesta mesura, l’administració municipal reforça el pla de seguretat de l’esdeveniment, al qual s’ha incorporat la presència d’un veterinari mentre duri la Passada. Aquest pla segueix l’Ordenança de benestar animal i les mesures adoptades per als actes en què participen èquids i treballa en serveis preventius tant per al públic com per als animals.