PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
NOTÍCIES
21
Maig
2018

Més de 140 alumnes de les orquestres A-cordant actuaran demà a la plaça de Sant Roc per mostrar la feina feta aquest curs

Impulsat per l’Ajuntament i l’OSV i amb el suport de la Diputació de Barcelona, el projecte vol estendre la formació artística a la ciutat

Més de 140 alumnes de les orquestres A-cordant actuaran demà a la plaça de Sant Roc per mostrar la feina feta aquest curs

Els infants que aquest curs han participat en el projecte A-cordant oferiran demà dimarts, 22 de maig, a 2/4 d’11, a la plaça de Sant Roc, la primera de les dues actuacions conjuntes amb les quals clouran i mostraran davant el públic la feina feta al llarg de l’any. Són nens i nenes de 4t i 5è de primària de les escoles Agnès Armengol i Joaquim Blume, que aquest 2017-2018 han conformat orquestres de corda. Tot plegat en el marc d’un projecte, l’A-cordant, impulsat per l’Ajuntament i l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) i amb el suport de la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de facilitar l’accés dels infants a la música, amb tots els beneficis educatius que aquest fet comporta per a la seva formació.

L’actuació, en què les classes de les dues escoles actuaran de forma consecutiva, tindrà lloc després d’un assaig conjunt a la seu de la Simfònica. I al mes de juny, els infants tindran una nova oportunitat d’interpretar música davant el públic, tot actuant just abans del darrer concert de la temporada de l’OSV al Teatre La Faràndula.

Amb l’A-cordant, que forma part dels Plans Educatius d’Entorn, els alumnes han format orquestres de corda i durant el curs han après a tocar els instruments, de la mà dels músics professionals de l’OSV i amb el suport del professorat de música de l’escola, destinant l’hora lectiva de música a la pràctica de conjunt, de manera que s’ha potenciant l’activitat i el creixement com a col·lectiu. Amb el programa, i a través de la música, es treballa l’assoliment de diverses competències educatives i també de valors com la solidaritat, l’escolta activa, el treball en equip, l’esforç i la constància.

Aquest curs, l’A-cordant ha celebrat la segona edició, duplicant l’alumnat del primer any. Així, aquest 2017-18, hi han participat més de 140 nens i nenes respecte als 70 del curs passat.

El programa forma part de les iniciatives impulsades a la ciutat per promoure formació artística als centres públics i on s’inscriuen accions com els tallers de corals i teatre que es porten a terme a migdia a escoles de Pla Educatiu d’Entorn i els tallers de guitarra a dos centres de la zona nord. Tot plegat en coherència amb el Pla per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu (Èqxit), que aposta per avançar en l’equitat en l’accés a la formació artística com a estratègia de lluita contra les desigualtats i incidint sobre tot en els contextos més desafavorits.