PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
NOTÍCIES
20
abril
2018

Mestres i alumnes de diferents escoles participen en una jornada per reduir el malbaratament alimentari

La trobada forma part de les accions de l’Agenda 21 Escolar Plus de Sabadell

Mestres i alumnes de diferents escoles participen en una jornada per reduir el malbaratament alimentari

El Parc Central del Vallès ha acollit aquest matí la jornada “Malbaratament alimentari. Per un consum més responsable dels aliments”, en què han participat alumnes i docents de diferents escoles. La trobada, que forma part de les accions de l’Agenda 21 Escolar Plus de Sabadell, ha comptat amb un doble programa, un per a mestres i un per a infants, amb l’objectiu de debatre i reflexionar col·lectivament sobre la necessitat de consumir de forma més responsable i d’evitar perdre o llençar aliments innecessàriament.

La Jornada l’ha obert el tinent d’alcalde i regidor d’Educació i Sostenibilitat, Joan Berlanga, que ha destacat que

vivim una crisi ambiental de primera magnitud, sovint no prou visualitzada. Amb aquesta jornada, volem tenir un espai d'intercanvi d'experiències i conscienciar sobre el malbaratament alimentari.

Durant la trobada, els mestres han pogut assistir a una conferència sobre el malbaratament i conèixer projectes com la tasca que porta a terme l’organització sense ànim de lucre Espigoladors o el programa Recooperem del Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. Així mateix, han reflexionat sobre com treballar aquest tema en el currículum i han pogut intercanviar impressions i experiències entre centres educatius.

Per la seva banda, l’alumnat també ha participat en una sessió per compartir projectes i reflexions i ha pres part en tallers adreçats a l’estalvi i aprofitament dels aliments.

La jornada ha finalitzat amb un dinar i acció simbòlica en què s’han pogut consumir aliments aprofitats. Hi han participat representants de les escoles Teresa Claramunt, Sant Julià, Catalunya, Miquel Martí i Pol, Sallarès i Pla i Col·legi Jesús Salvador.

Agenda 21 Escolar Plus

L'Agenda 21 Escolar Plus de Sabadell és un programa de reforç de la gestió ambiental dels centres educatius de primària, orientat a l'eficiència en la gestió dels recursos: aigua, energia i residus. En aquest marc, treballa pedagògicament els protocols i mecanismes d'estalvi i les bones pràctiques ambientals.