PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

05
abril
2019

Sabadell i la música centra enguany la reflexió dels alumnes que participen en “Els nois i noies tenen la paraula“

Aquesta setmana s’ha celebrat la primera trobada entre escoles participants per avançar en les propostes que a final de curs presentaran a l’Ajuntament

Sabadell i la música centra enguany la reflexió dels alumnes que participen en “Els nois i noies tenen la paraula“

Alumnat de 5è i 6è de primària i primers cursos d’ESO són els protagonistes d’una nova edició d’«Els nois i noies tenen la paraula». Aquesta activitat educativa, inclosa entre les propostes del Ciutat i Escola, vol iniciar els infants i adolescents en l’aprenentatge dels processos de participació, proporcionant-los alhora un espai de diàleg perquè puguin expressar la seva opinió sobre diferents temes de ciutat. Enguany, el tema de reflexió és “Sabadell i la musica” i hi participen alumnes de les Escoles Arraona, Creu Alta i Xaloc.

Durant l’activitat, i en el marc del tema escollit, els nois i noies analitzaran durant el curs aspectes molt diversos vinculats amb la música: la importància que té a la vida de les persones, com serveix d’element de relació amb els altres, si pot generar i en quines situacions problemes de convivència i altres elements vinculats amb la ciutat, com per exemple l’oferta musical, els espais dedicats a activitats musicals, etc. Tot plegat amb l’objectiu de plantejar a final de curs propostes de millora que recullin la seva visió de la vida musical a la nostra ciutat.

Així mateix, i a banda de la tasca que cada escola porta a terme individualment, cada curs es celebren dues trobades intercentres per afavorir el treball conjunt i la coordinació entre les escoles participants. La primera d’aquestes sessions ha tingut lloc aquesta setmana al Casal Pere Quart.

A les trobades es posen en comú les propostes amb les quals es conformarà el manifest de conclusions que a final de curs l’alumnat presentarà al Saló de Plens de l’Ajuntament.

Durant tot el procés d’«Els nois i noies tenen la paraula», el professorat compta amb l’assessorament tècnic necessari i amb una guia didàctica per desenvolupar a l’aula, a més d’una sessió de formació.