PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

15
Gener
2014

30 espectacles de dansa, circ, teatre música i imatge formen la programació de l’Estruch juntament amb els 12 concerts a l’EstruchBar

La programació se suma a altres activitats com les residències, la formació i la divulgació

Pel que fa a l’exhibició d’espectacles escènics, la majoria de propostes de dansa i circ que s’oferiran són fruit d’una residència de creació. Es tracta de 14 estrenes o preestrenes entre les quals destaquen grups com La Fura dels Baus; la companyia de dansa Los Innato, procedents de Costa Rica; el creador de circ Manolo Alcántara, la coreògrafa i ballarina sabadellenca Meritxell Checa, la Claire Ducreux o el Juan Carlos Lérida.

Tal i com ha comentat el regidor de Cultura, Quim Carné, a la roda de premsa d’aquest migdia,

l’Estruch és una fàbrica pionera i referent, cal agrair a les entitats i professionals que facin possible aquesta gran programació. L’Estruch fa de la cultura un puntal de la ciutat, és molt més que un teatre ja que aposta per les noves tecnologies, les arts visuals i treballa en tres línies: la producció, la formació i l’exhibició a l’entorn de la creació contemporània i els seus lligams amb la ciutat.

Carné també ha fet referència a què l’Estruch gestionarà el Centre de Creació del Circ La Vela

això significarà tenir una vela de 30 metres de diàmetre amb una capacitat per a 500 persones. Tot plegat ens permet sentir-nos orgullosos del nivell cultural de la ciutat.

Per la seva banda, Oscar Abril Ascaso, director de Nauestruch, ha presentat la programació explicant que “les arts perfomatives, avui ja s’ha demostrat que és una àrea de recerca central en l’àmbit artístic”.

Noms com el de Carles de la Rosa, que dirigirà el darrer espectacle musical de Teatre de d’Insomni, la companyia Estrena Morena, que presentarà No és tan fàcil, de Paco Mir o la dramaturga Mireia Izart, que estrenarà a la seva ciutat Equilibristes, demostren la bona salut i la consolidació professional de la creació teatral local. L’original proposta de la companyia Ponten Pie complementa l’oferta teatral del proper semestre. En total, 4 interessants muntatges.

Inauguracions? No, gràcies

Amb aquesta declaració de principis, l'àrea dedicada a les arts visuals del centre, anirà anunciant properament al web del centre les presentacions del treball dels diferents artistes visuals residents a Nauestruch. Hi hauran 2 presentacions, una cada trimestre.

Col·laboració amb LaSala

Una vegada més, l’Estruch col·labora amb LaSala, el centre municipal adreçat al públic familiar, facilitant la producció de Rudo, darrer espectacle de Manolo Alcántara i Xavier Erra, tàndem que repeteix després de Plecs, que va triomfar el 2010 al TNC i va girar per tota Catalunya.

L’EstruchBar, plataforma per als grups dels bucs d’assaig i per a artistes de circ

Les bandes que assagen als bucs ja tenen un espai on mostrar al públic les seves propostes musicals, que van de l’electrònica al rock i al pop. A l’espera de recuperar els concerts al teatre, que tornaran probablement a la tardor, l’Estruch manté la seva aposta per la música moderna més jove.  D’altra banda, continuaran les càpsules de trapezi al bar, amb la col·laboració de l’associació Taller d’Art, Cultura i Creació, de Barcelona. És previst que unes 12 bandes i 5 trapezistes actuïn a l’escenari de l’EstruchBar.

El III Festival de cinema de terror de Sabadell i els curts del MECAL

El Festival arriba a la 3ª edició, ampliant les seves activitats i diversificant les seves seus. A més del plat fort als cinemes Imperial el dissabte 22 de febrer, l’Estruch acollirà curtmetratges, films i micrometratges. A més, el director Jorge Grau, director pioner en el cinema de terror rebrà l’homenatge del festival. D’altra banda, el MECAL torna a l’Estruch amb 3 sessions, la primera de les quals estarà, també, dedicada al terror.

Tota la programació a wwww.sabadell.cat/cultura i www.lestruch.cat