PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
Dijous 29 de juny de 2023 a les 08:30h
Ubicació: Regidoria d'Acció Social

 Viulestiu2023

 

L’Ajuntament de Sabadell ha posat en marxa per tercer any consecutiu el portal web Viu l’Estiu, on es poden consultar el conjunt d’activitats d’estiu des de diferents àmbits –lleure, esportiu, cultural– adreçades a infants, joves i persones adultes de la ciutat. D’aquesta manera, es posa a l’abast de les famílies tota l’oferta de propostes organitzades per l’Ajuntament i les entitats de la ciutat i alhora es reconeix i promociona l’alt valor educatiu del lleure, com també la tasca que en aquest sentit porta a terme el teixit associatiu.

 ModaIlla

 

L’Escola Illa va presentar, sota el títol Dress Code 23-42, les col·leccions de moda dels projectes finals de l'alumnat de segon curs del cicle formatiu de grau superior d’Estilisme d’indumentària (disseny de moda). La desfilada va tenir lloc el dijous dia 11 de maig, a l’Estruch.

La passarel·la torna així a la presencialitat, a viure en directe la desfilada de moda de la Illa, una experiència que feia 3 cursos que no es feia. Ara, finalment, es torna a poder compartir la feina de tot un any amb la gent del sector de la moda, i també amb les famílies i les amistats.

 concertficurs2

 

Durant tot el mes de juny l’Escola Municipal de Música i el Conservatori Professional ha ofert més de 20 concerts per celebrar el final de curs en el quals han participat les formacions emblemàtiques del centre. A més del concert dels Cors Mixt, Alba i Ohana el 8 de juny I l’Orquestra Simfònica, l’Amadeus i la Stradivari el 14 de juny, també es van actuar la Big Band i el Conjunt de Metalls (13 de juny) o el Quartet de Saxos i el Conjunt Aura (15 de juny), entre moltes altres. Especialment atractiu va ser el concert de Teatre Musical que va tenir lloc el 16 de juny.

 BEQUES2023

 

L’Ajuntament de Sabadell va obrir el termini de sol·licitud de beques per a l’adquisició de llibres de text i material escolar i per als ajuts menjador corresponents al curs 2023-2024. Les dues convocatòries son dues ajudes diferents que es poden sol·licitar conjuntament amb el mateix tràmit o bé només una d’elles. El termini per realitzar aquesta sol·licitud va finalitzar el 12 de maig.

 logo42JOANOLIVER2023

 

S’hi han presentat 132 treballs, entre prosa i poesia

El Concurs Literari Joan Oliver, “Pere Quart”, per a nois i noies d’11 a 18 anys, ha celebrat la seva 42a edició, fidel a l’objectiu d’incentivar la creació i expressió literàries entre els infants i adolescents tot promocionant l’ús de l’expressió escrita en català. En aquesta ocasió s’hi han presentat 132  treballs de temàtica lliure: 73 en la modalitat de prosa i 59 de poesia.

La cerimònia de premis ha tingut lloc avui, al Casal Pere Quart, presidida per Manuel Robles, regidor en funcions d’Educació, i Sílvia Oliver, filla de l’escriptor sabadellenc Joan Oliver, Pere Quart. La dinamització de l’acte ha anat a càrrec d’alumnes de l’Institut La Serra.

 tancamentcueme

 

Alumnat de les escoles Can Deu, Sant Julià i Tarlatana es va reunir el matí del dia 6 de juny en la cloenda del Programa de Cultura Emprenedora (CUEME), que acompanya els infants en la creació de les seves pròpies cooperatives, tot apropant-los així als aprenentatges i valors associats a l’emprenedoria. Durant la trobada, que va tenir lloc a Fira Sabadell, els infants van participar en diferents jocs cooperatius, van fer balanç de la feina feta dins el programa, van agrair la col·laboració d’institucions, entitats i empreses al projecte i van lliurar una part dels beneficis obtinguts amb les 4 cooperatives creades a les entitats socials que ells mateixos havien escollit.

 tancamentcueme

 

Infants de les escoles Joaquim Blume, Agnès Armengol i Juan Ramón Jiménez, dels barris de Torre-romeu i Sol i Padrís, han estat els protagonistes del concert de final de curs del projecte A-cordant. Un programa de formació, impartit per l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) en col·laboració amb l’Ajuntament, que acosta la música a més de 200 alumnes de la ciutat.

Els estudiants van interpretar des de cançons infantils fins a peces d’obres musicals com Mar i cel i d’òpera com Carmen. Els concerts van tenir lloc els dies 16 i 18 de maig a la Ronda de Bellesguard i a la plaça de Cristóbal Ramos. Amb aquests concerts veïnat i famílies han pogut conèixer la feina que es fa a les escoles públiques del seu barri i el resultat del treball dels nens i les nenes al llarg de tot el curs.

 premismm

 

L’alumne de l’institut Sabadell, Dani González Galícia, ha estat guardonat amb el premi Ciutat de Sabadell de la vint-i-dosena edició del Certamen Montserrat Miró de Recerca, que distingeix els millors treballs de recerca d’estudiants de secundària. Aquests premis els convoquen de manera conjunta la Fundació Bosch i Cardellach, l'Ajuntament de Sabadell i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental. L’objectiu és el de reconèixer l'esforç de l'alumnat i el professorat en l'elaboració de treballs de recerca i en la seva projecció pública.