PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Si inicies una nova activitat alimentària cal que emplenis la “Declaració responsable en matèria de salut alimentària” disponible a l’apartat de Tràmits de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Sabadell.

És important que coneguis els requisits sanitaris bàsics dels establiments alimentaris, tant els d'aplicació general en establiments minoristes d'alimentació com els específics del sector minorista d'elaboració i servei de menjars preparats (si és el cas).

Pots trobar més informació a les següents guies i documents:

Per poder participar en una fira, mercat no sedentari o un altre esdeveniment a la ciutat de Sabadell, cal que:

És important que coneguis els requisits que han de complir els establiments alimentaris no sedentaris participants en fires i altres esdeveniments

Pots formalitzar la teva denúncia:

-A Atenció Ciutadana 

- A la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Sabadell, emplenant el tràmit “Comunicació o denúncia sobre salut pública”.

Els establiments alimentaris minoristes de la ciutat de Sabadell, ja siguin establiments sedentaris o bé no sedentaris amb seu social a Sabadell, han d’estar inscrits en el Registre Municipal d’Establiments Minoristes d'Alimentació, en aplicació de la normativa vigent.

En el moment d’iniciar l’activitat, quan presenteu la “Declaració responsable en matèria de salut alimentària” disponible a l’apartat de Tràmits de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Sabadell, l’establiment queda inscrit en aquest registre. En el cas que es produeixin modificacions posteriors relatives al tipus d’activitat, a la raó social o a les instal·lacions, o en el cas de tancament de l’establiment, cal que ens ho comuniqueu per tal d’actualitzar aquest registre.

Si necessiteu saber si el vostre establiment està inscrit al Registre Municipal d’Establiments Minoristes d'Alimentació, o si voleu consultar el seu número de registre, podeu fer la petició o consulta a través d’una “Instància general”, que trobareu a l’apartat de Tràmits de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Sabadell.

INFORMACIÓ D'ACTUALITAT:

Coques de Sant Joan. Recomanacions a l'hora de comprar-ne i conservar-les

Seguretat alimentària, a l'estiu més que mai!

Consells per menjar a l'aire lliure

Manteniu els aliments segurs al cotxe

Consells per evitar el malbaratament alimentari a l'estiu

Congela i descongela amb seguretat

- Aquest estiu, beu aigua amb garanties sanitàries!

 

ALTRES:

Guies i documents de bones pràctiques:

Manual de restauració sense gluten

Els rentavaixelles industrials

Prevenció de la listeriosi en establiments alimentaris

Indicació de la data de caducitat (vida útil segura) en productes llescats o tallats en porcions, preenvasats en el comerç minorista

La neteja i desinfecció de les llescadores és clau per prevenir la listeriosi

Venda d'ous a granel en el comerç al detall

Els ous. Consells de seguretat alimentària

Guía de buenas prácticas de higiene para la elaboración de ovoproductos (huevo líquido pasteurizado y huevo cocido)

La salmonel·losi

La desinfecció dels vegetals

Acrilamida en aliments

Anisakis

Menja peix cru o poc fet amb seguretat

Recomanacions per a la preparació segura del sushi

Guia de pràctiques correctes d'higiene per a l'aprofitament segur del menjar en la donació d'aliments

Guia de pràctiques correctes d’higiene per a la venda d’aliments en mercats municipals

Guia de pràctiques correctes d'higiene per a la venda d'aliments en mercats no sedentaris i fires

Guia de pràctiques correctes d’higiene per als establiments de restauració mòbils (ACSA)

 

PRINCIPAL NORMATIVA EN MATÈRIA DE SEGURETAT ALIMENTÀRIA 

NORMATIVA D’APLICACIÓ GENERAL:

Marc normatiu en matèria de seguretat alimentària:

Reglament (CE)  178/2002 del Parlament Europeu i de Consell, de 28 de gener de 2002, pel qual s'estableixen els principis i els requisits generals de la legislació alimentària

Reglament (CE)  852/2004 del Parlament Europeu i del Consell, de 29 d'abril de 2004, relatiu a la higiene dels productes alimentaris

Reglament (CE)  853/2004 del Parlament Europeu i de Consell, de 29 d'abril de 2004, pel qual s'estableixen normes específiques d'higiene dels aliments d'origen animal

Reglament (UE)  2017/625 del Parlament Europeu i de Consell, de 15 de març de 2017, relatiu als controls i altres activitats oficials realitzats per garantir l'aplicació de la legislació sobre aliments i pinsos, i de les normes sobre salut i benestar dels animals, sanitat vegetal i productes fitosanitaris

Reglament (UE)  1169/2011 del Parlament Europeu i del Consell, de 25 d’octubre, sobre la informació alimentària facilitada al consumidor

Comunicació de la Comissió, de 13 de juliol de 2017,  relativa a la informació alimentària facilitada sobre les substàncies o productes que causen al·lèrgies o intoleràncies

NORMATIVA ESPECÍFICA:

Comerç minorista i restauració

Reial decret 1021/2022, de 13 de desembre, pel qual es regulen determinats requisits en matèria d'higiene de la producció i comercialització dels productes alimentaris en establiments de comerç al detall.

Menjars preparats

Carn i productes carnis

Pa i pastisseria

Normativa sobre transport d'aliments

La normativa és molt extensa, us podeu adreçar a nosaltres per a qualsevol consulta.

 

 

CERTIFICACIÓ DE QUALITAT

El Servei de Salut de l'Ajuntament de Sabadell disposa d'un sistema de gestió de qualitat per a les activitats de vigilància i control d'establiments amb risc per la salut, certificat segons la norma ISO 9001:2015 per SPG Certificación.                                                                                                                                                                                                                                                                     Activitat Vigilància i control establiments      

POLÍTICA DE QUALITAT

Política de qualitat de la secció de Protecció de la Salut (PDF) 

SEGURETAT ALIMENTÀRIA:

pl. del Gas, 2, 08201, Sabadell

Telèfon: 93 726 47 00

SERVEI DE SALUT:

c. de Sant Joan, 24, 08202, Sabadell

Telèfon: 93 745 31 45

Correu electrònic: salut@ajsabadell.cat

Pots consultar aquí les notes d'actualitat de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (Generalitat de Catalunya)