PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

Sense títol

La Declaració dels Drets Humans de l’any 1948 és un conjunt de normes reguladores de caràcter universal que permeten la convivència pacífica entre pobles, religions, ètnies i maneres d’entendre el món. Són concebudes com un mitjà per protegir la persona davant els estats, ja que es fonamenten en el principi del respecte incondicional a la persona, en la seva dignitat i la seva vàlua.

El reconeixement dels drets inherents a l’ésser humà és un procés en permanent evolució i actualització, que avança en funció de les necessitats i el context. Des de l’aprovació de la Declaració Universal els Drets Humans el 1948, hi ha hagut transformacions molt importants que han comportat l’aparició de nous reptes que requereixen el reconeixement de nous drets, anomenats drets humans emergents.

Les ciutats són un espai clau per a la implementació i la garantia real dels drets humans; aquesta realitat i els nous reptes sortits de l’evolució dels drets humans emergents van portar el municipalisme l’any 2000 a treballar en xarxa per a la construcció d’eines de defensa i garanties dels drets de les persones. Així va néixer la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans de la ciutat, que Sabadell va signar el mateix any. Recull els drets dels ciutadans i ciutadanes i els compromisos dels ajuntaments per aconseguir que a les ciutats es respectin aquests drets.

Arran d’aquest compromís, Sabadell disposa de l’Oficina de Drets Civils (ODC), servei municipal per a la defensa i la garantia d’accés als drets de manera igualitària, així com un espai de lluita contra les discriminació.

Des de l’Ajuntament impulsem aquest programa per continuar promovent i difonent el respecte a la igualtat entre les persones, fent evident la lluita que des de les ciutats s’ha de continuar exercint per garantir els drets humans a tota la ciutadania.

El programa es desenvolupa durant els mesos de novembre i desembre amb un seguit de propostes diverses per conèixer, reflexionar i reivindicar els drets de les persones. La iniciativa respon al compromís de la ciutat i les seves entitats amb la defensa dels drets humans i amb el deure de defensar-los.

Dimecres 13 de novembre de 2019 a les 09:00h
Ubicació: Fira Sabadell

Assistents: Tècnics Departament de Comerç, Consum i Turisme Representant Gremi d'Hostaleria

Dimecres 13 de novembre de 2019 a les 09:15h
Ubicació: Regidoria d'Acció Social

Dimecres 13 de novembre de 2019 a les 10:00h
Ubicació: Fira Sabadell

Assistents: Cap de servei de Comerç, Consum i Turisme

Dimecres 13 de novembre de 2019 de 10:00h a les14:00h
Ubicació: Biblioteca Vapor Badia

Assistents: Professionals de Joevntut

Dimecres 13 de novembre de 2019 a les 10:00h
Ubicació: Edifici Consistorial - Despatx de l'Alcaldessa

Dimecres 13 de novembre de 2019 a les 10:30h
Ubicació: Urbanisme

Assistents: Tècnics del Servei d'Habitatge

Dimecres 13 de novembre de 2019 a les 11:00h
Ubicació: c. del Sol, 1 3a planta

Assistents: Mar Molina - Regidora de Desenvolupament Urbà i Transició Energètica, personal tècnic municipal representant de totes les àrees.

Dimecres 13 de novembre de 2019 a les 12:00h
Ubicació: Regidoria d'Acció Social

Assistents: Cap de programa de Gent Gran