PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
Dimarts 21 de gener de 2020 a les 08:30h
Ubicació: Regidoria d'Acció Social

Dimarts 21 de gener de 2020 a les 09:30h
Ubicació: Escola Joanot Alisanda

Dimarts 21 de gener de 2020 a les 09:30h
Ubicació: Sala de reunions, 3a planta c. Del Sol

Assistents: Regidors i tècnics de la Comissió Informativa

Dimarts 21 de gener de 2020 a les 10:30h
Ubicació: INCASOL.

Assistents: Mar Molina - Regidora de Desenvolupament Urbà i Transició Energètica.

[widgetkit id="988" name="Oficina Entitats - Voluntariat Experiències (relació)"]

[widgetkit id="930" name="Oficina Entitats - Voluntariat Entrevistes"]

Dimarts 21 de gener de 2020 a les 11:30h
Ubicació: Edifici Consistorial- Sala de govern

Dimarts 21 de gener de 2020 a les 12:00h
Ubicació: Edifici Consistorial- Sala de govern

Dimarts 21 de gener de 2020 a les 13:30h
Ubicació: Regidoria d'Acció Social

Entrevistem a Imma Puigbo, voluntària de Creu Roja Sabadell

“El voluntariat m’aporta la satisfacció de saber que la meva  contribució beneficia a persones que ho necessiten i que aquest benefici també ho és per la societat”

 

IMG 8005

Et presentes?

Em dic Imma.

Visc i treballo a Sabadell i sóc voluntària de la Creu Roja.

 

Quan temps fa que fas voluntariat?

Des del 2012

 

En quins àmbits?

He col·laborat en projectes per a la gent gran, d’infància, econòmic, d’atenció a famílies en situació de risc d’exclusió social i actualment en el projecte d’acollida al voluntariat.

 

Quines activitats hi desenvolupes a la Creu Roja?

Sóc voluntària del projecte de voluntariat. En aquest projecte ens encarreguem de l’acollida del nou voluntariat, és a dir, fem sessions informatives cada 15 dies per a les persones que vulguin informar-se, imparteixo la formació bàsica institucional, una formació que demanem que facin els nous voluntaris quan s'incorporen en que s'explica la història de la Creu Roja internacional i la del país, els drets humanitaris, tot el que té relació amb el voluntariat i que li pot ser útil en la seva tasca,... També tutoritzem als nous voluntaris per resoldre dubtes i fer-ne un seguiment fins que s'incorporen al projecte escollit.

També formo part del projecte de vida associativa que pretén fomentar la interrelació entre els voluntaris de l'assemblea per a què es coneguin, per compartir experiències, ...

Intentem que el voluntari pugui fer la tasca escollida el més agradablement possible.

 

Què et va moure a fer voluntariat?

Sempre he estat sensible a les situacions de vulnerabilitat del meu entorn però no sabia ben bé com començar. Quan vaig acabar la carrera universitària una companya de feina em va comentar que podria aplicar aquests coneixements en un projecte de la Creu Roja que s’estava portant a terme i hi vaig anar.

 

Què t’aporta el voluntariat?

La satisfacció de saber que la meva  contribució beneficia a persones que ho necessiten i que aquest benefici també ho és per la societat. I un aprenentatge, el que rebo en veure la capacitat de resiliència dels usuaris, la voluntat que posen per sortir-se’n, el seu agraïment. M’ajuda a adonar-me’n del que realment és important.

 

Amb quines dificultats et trobes en el teu dia a dia?

En principi, no hi han dificultats en el projecte que col·laboro. L’entitat ens facilita tot el que necessitem per portar a terme el mateix sense problemes.

 

Quin tipus de voluntariat et resulta més gratificant?

Qualsevol tipus de voluntariat és agraït. En tots els projectes que he col·laborat m’hi he sentit bé però és cert que pots tenir habilitats que facin que et trobis millor en un projecte o en un altre. L’avantatge d’estar a Creu Roja és que disposa de molts projectes per col·laborar i podem escollir aquell que creiem que desenvoluparem millor.

 

Quin missatge donaries perquè algú es fes voluntari/ària?

Que, per un moment, s’imagini en el lloc de les persones i famílies que necessiten atenció, que pensi en el seu dia a dia, en els seus fills i que reflexioni sobre què faria si es trobés en la mateixa situació de vulnerabilitat. Si li agradaria trobar algú que li donés un cop de mà i recursos per a poder sortir-se’n. Això és el que pot fer si vol.

 

Quins valors destacaries del voluntariat?

La humanitat és el principal. També cal tenir empatia per posar-se en el lloc de les persones necessitades i entendre la seva situació. La solidaritat amb les persones més vulnerables també seria un valor important.

 

Explica’ns alguna experiència

Quan col·laborava en el projecte d’infància amb els fills de les famílies en risc d’exclusió social, dues tardes a la setmana i dues hores per tarda, alguns dels nens, al cap d’un temps, m’abraçaven, fet que és molt gratificant però, a més, t’adones que has creat un clima de confiança a l’aula que ajudarà als nens per a què se sentin bé i es puguin expressar tal com són, sense el condicionament de la situació social en la que es troben.

 

Si fossis alcaldessa quina/es propostes de millora faries respecte el voluntariat, a la ciutat?

És una proposta una mica estrambòtica però penso que factible. Crearia el dia del voluntariat de Sabadell i facilitaria a la ciutadania per a què, per un dia, formessin part d’un projecte de voluntariat en alguna de les entitats que tenim, que són moltes. Seria com un dia de portes obertes de les entitats per col·laborar en aquells projectes que sigui possible.