PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

L’equip de Seguretat Alimentària de l’Ajuntament de Sabadell és el responsable de la vigilància i el control sanitari dels establiments del sector alimentari minorista de la ciutat, amb la finalitat de garantir que les activitats que s‘hi realitzen no comportin riscos per a la salut de la població i compleixin amb la normativa vigent.

[widgetkit id="1135" name="Seguretat alimèntaria - home desplegable"]

[widgetkit id="1134" name="Seguretat alimentària- Què vols fer?"]

Si inicies una nova activitat alimentària cal que emplenis la “Declaració responsable en matèria de salut alimentària” disponible a l’apartat de Tràmits de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Sabadell.

És important que coneguis els requisits sanitaris bàsics dels establiments alimentaris, tant els d'aplicació general en establiments minoristes d'alimentació com els específics del sector minorista d'elaboració i servei de menjars preparats (si és el cas).

Pots trobar més informació a les següents guies i documents:

Per poder participar en una fira, mercat no sedentari o un altre esdeveniment a la ciutat de Sabadell, cal que:

És important que coneguis els requisits que han de complir els establiments alimentaris no sedentaris participants en fires i altres esdeveniments

Pots formalitzar la teva denúncia:

-A Atenció Ciutadana 

- A la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Sabadell, emplenant el tràmit “Comunicació o denúncia sobre salut pública”.

Els establiments alimentaris minoristes de la ciutat de Sabadell, ja siguin establiments sedentaris o bé no sedentaris amb seu social a Sabadell, han d’estar inscrits en el Registre Municipal d’Establiments Minoristes d'Alimentació, en aplicació de la normativa vigent.

En el moment d’iniciar l’activitat, quan presenteu la “Declaració responsable en matèria de salut alimentària” disponible a l’apartat de Tràmits de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Sabadell, l’establiment queda inscrit en aquest registre. En el cas que es produeixin modificacions posteriors relatives al tipus d’activitat, a la raó social o a les instal·lacions, o en el cas de tancament de l’establiment, cal que ens ho comuniqueu per tal d’actualitzar aquest registre.

Si necessiteu saber si el vostre establiment està inscrit al Registre Municipal d’Establiments Minoristes d'Alimentació, o si voleu consultar el seu número de registre, podeu fer la petició o consulta a través d’una “Instància general”, que trobareu a l’apartat de Tràmits de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Sabadell.

INFORMACIÓ D'ACTUALITAT:

- Menja bolets amb seguretat

- Recomanacions per evitar les intoxicacions pel consum de bolets

Consells per a la preparació i consum de panellets

Fals mite: Si tinc un refredat, amb vòmits o diarrea, n'hi ha prou que em renti les mans abans de cuinar

- Consells de seguretat alimentària en cas d'aiguats i inundacions

Al Nadal menja amb seguretat i no malbaratis els aliments

 

ALTRES:

Guies i documents de bones pràctiques:

Manual de restauració sense gluten

Els rentavaixelles industrials

Prevenció de la listeriosi en establiments alimentaris

Indicació de la data de caducitat (vida útil segura) en productes llescats o tallats en porcions, preenvasats en el comerç minorista

La neteja i desinfecció de les llescadores és clau per prevenir la listeriosi

Venda d'ous a granel en el comerç al detall

Els ous. Consells de seguretat alimentària

Guía de buenas prácticas de higiene para la elaboración de ovoproductos (huevo líquido pasteurizado y huevo cocido)

La salmonel·losi

La desinfecció dels vegetals

Acrilamida en aliments

Anisakis

Menja peix cru o poc fet amb seguretat

Recomanacions per a la preparació segura del sushi

Guia de pràctiques correctes d'higiene per a l'aprofitament segur del menjar en la donació d'aliments

Guia de pràctiques correctes d’higiene per a la venda d’aliments en mercats municipals

Guia de pràctiques correctes d'higiene per a la venda d'aliments en mercats no sedentaris i fires

Guia de pràctiques correctes d’higiene per als establiments de restauració mòbils (ACSA)