PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Pots formalitzar la teva denúncia:

-A Atenció Ciutadana 

- A la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Sabadell, emplenant el tràmit “Comunicació o denúncia sobre salut pública”.

Els establiments alimentaris minoristes de la ciutat de Sabadell, ja siguin establiments sedentaris o bé no sedentaris amb seu social a Sabadell, han d’estar inscrits en el Registre Municipal d’Establiments Minoristes d'Alimentació, en aplicació de la normativa vigent.

En el moment d’iniciar l’activitat, quan presenteu la “Declaració responsable en matèria de salut alimentària” disponible a l’apartat de Tràmits de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Sabadell, l’establiment queda inscrit en aquest registre. En el cas que es produeixin modificacions posteriors relatives al tipus d’activitat, a la raó social o a les instal·lacions, o en el cas de tancament de l’establiment, cal que ens ho comuniqueu per tal d’actualitzar aquest registre.

Si necessiteu saber si el vostre establiment està inscrit al Registre Municipal d’Establiments Minoristes d'Alimentació, o si voleu consultar el seu número de registre, podeu fer la petició o consulta a través d’una “Instància general”, que trobareu a l’apartat de Tràmits de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Sabadell.

PRINCIPAL NORMATIVA EN MATÈRIA DE SEGURETAT ALIMENTÀRIA 

NORMATIVA D’APLICACIÓ GENERAL:

Marc normatiu en matèria de seguretat alimentària:

Reglament (CE)  178/2002 del Parlament Europeu i de Consell, de 28 de gener de 2002, pel qual s'estableixen els principis i els requisits generals de la legislació alimentària

Reglament (CE)  852/2004 del Parlament Europeu i del Consell, de 29 d'abril de 2004, relatiu a la higiene dels productes alimentaris

Reglament (CE)  853/2004 del Parlament Europeu i de Consell, de 29 d'abril de 2004, pel qual s'estableixen normes específiques d'higiene dels aliments d'origen animal

Reglament (UE)  2017/625 del Parlament Europeu i de Consell, de 15 de març de 2017, relatiu als controls i altres activitats oficials realitzats per garantir l'aplicació de la legislació sobre aliments i pinsos, i de les normes sobre salut i benestar dels animals, sanitat vegetal i productes fitosanitaris

Reglament (UE)  1169/2011 del Parlament Europeu i del Consell, de 25 d’octubre, sobre la informació alimentària facilitada al consumidor

Comunicació de la Comissió, de 13 de juliol de 2017,  relativa a la informació alimentària facilitada sobre les substàncies o productes que causen al·lèrgies o intoleràncies

NORMATIVA ESPECÍFICA:

Comerç minorista i restauració

Reial decret 1021/2022, de 13 de desembre, pel qual es regulen determinats requisits en matèria d'higiene de la producció i comercialització dels productes alimentaris en establiments de comerç al detall.

Menjars preparats

Carn i productes carnis

Pa i pastisseria

Normativa sobre transport d'aliments

La normativa és molt extensa, us podeu adreçar a nosaltres per a qualsevol consulta.

 

 

CERTIFICACIÓ DE QUALITAT

El Servei de Salut de l'Ajuntament de Sabadell disposa d'un sistema de gestió de qualitat per a les activitats de vigilància i control d'establiments amb risc per la salut, certificat segons la norma ISO 9001:2015 per SPG Certificación.                                                                                                                                                                                                                                                                     Activitat Vigilància i control establiments      

POLÍTICA DE QUALITAT

Política de qualitat de la secció de Protecció de la Salut (PDF) 

SEGURETAT ALIMENTÀRIA:

pl. del Gas, 2, 08201, Sabadell

Telèfon: 93 726 47 00

SERVEI DE SALUT:

c. de Sant Joan, 24, 08202, Sabadell

Telèfon: 93 745 31 45

Correu electrònic: salut@ajsabadell.cat

Pots consultar aquí les notes d'actualitat de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (Generalitat de Catalunya)