2021


Adreçat a infants de 2 a 3 anys (nascuts al 2019)
Dates: del 2 al 26 d'agost de 2022 (de dilluns a divendres, excepte els festius)
Horari: de 9 a 12 h
Ubicació: Escola Bressol Can Llong i Escola Bressol La Romànica
ACTUALMENT NOMÉS QUEDEN PLACES DISPONIBLES PER LA SEGONA QUINZENA D'AGOST (del 16 al 26 d'agost)
*Nou termini d'inscripció fins al 24 de juliol
{module[1468]}




Assistents: Personal de Gabinet de l'Alcaldia


Assistents: Cap de Servei de Cicles de Vida

A l’estiu convé optar per una alimentació fresca i variada, rica en fruites i verdures i hortalisses. Aquests aliments contenen vitamines, minerals, fibra i altres substàncies beneficioses, entre les quals hi ha l'aigua, que ajuda a mantenir-se hidratat.
Aprofiteu l'estacionalitat: les fruites i les verdures de temporada són més gustoses, solen ser més econòmiques i són més sostenibles per al medi ambient, sempre que també procurem que siguin de producció local.
Tenir cura de l’entorn
Compreu fruita i hortalisses fresques de temporada, són més gustoses i més econòmiques, i a més la seva producció, conservació i transport no té un cost ambiental tan elevat.
Escolliu les fruites i hortalisses de proximitat i de productors locals: ajudareu a l’economia local, al desenvolupament rural i del territori, a la vinculació dels àmbits rural i urbà i a reduir la contaminació derivada del transport. A totes les regions de Catalunya es cultiven fruites o hortalisses, i es disposa de denominacions d’origen protegides (DOP) i d’indicacions geogràfiques protegides (IGP), com la DOP Pera de Lleida, la IGP Clementines de les Terres de l’Ebre, la IGP Poma de Girona i la IGP Calçot de Valls.
Trieu-les a granel o en envasos totalment reciclables, biodegradables o fabricats amb materials reciclats. Recuperem el cistell!
Per evitar el malbaratament d’aliments, ajusteu la quantitat per comprar segons el que hàgiu calculat que us menjareu i segons la capacitat de la nevera; escolliu-les en el punt just de maduració, tenint en compte que algunes segurament es menjaran al cap d’uns dies. Cal que es conservin en un lloc fresc (15-20 ºC), preservat de la llum directa i ben ventilat per evitar l’excés d’humitat. Les que no s’hagin de consumir en 3-4 dies és millor conservar-les al frigorífic i sense rentar. Les peces de fruita més madures o que s’han malmès es poden reaprofitar per fer macedònies, sorbets (sense afegir-hi sucre), cremes, batuts, etc. o afegir-les a les amanides i altres primers o segons plats.
Menjar fruita i verdura amb seguretat
Si es renten bé les fruites, no cal pelar-les. Les hortalisses, sobretot si s’han de consumir crues, també cal rentar-les amb cura.
Totes les fruites i verdures s’han de rentar adequadament, en especial aquelles que no es cuinaran abans de consumir-les. El rentat elimina la brutícia dels vegetals i els possibles gèrmens o microorganismes que hi pot haver. Aquests gèrmens són generalment sensibles a la cocció; però en absència de cocció s’ha de minimitzar el risc associat al consum d’aliments crus amb accions en diferents punts del recorregut de la granja a la taula.
En els estadis de producció i distribució ja es duen a terme nombroses accions que marca la normativa de seguretat alimentària per minimitzar aquests riscos, com ara l’aplicació de bones pràctiques de producció en la fase primària i el control de la qualitat microbiològica dels adobs orgànics o de les aigües. Les administracions vetllen perquè es compleixin.
Però a les llars també s’han de conèixer les bones pràctiques generals i aplicar-les quan preparen els aliments, per eliminar els riscos que hi pot haver i no introduir-ne de nous.
Més informació
Si necessiteu idees per integrar aquests productes en els vostres àpats diaris o voleu conèixer-ne les propietats nutricionals, entre d’altres, visiteu l'espai Més fruites i hortalisses, on hi podeu trobar receptes i material divulgatiu en diferents formats per promoure el consum conscient, segur i sostenible de fruites i hortalisses.
Font: Generalitat de Catalunya, Departament de Salut

Dijous 7 de juliol, a les 10 h
Saló del Teatre Principal (c. Sant Pau, 6)
El proper dijous, 7 de juliol, a les 10 hores, tindrà lloc la sessió plenària del Consell Consultiu de les Persones Grans, una trobada que permetrà comentar les propostes de les diferents comissions de treball. El ple es reunirà al saló del Teatre Principal.
- Marta Farrés, alcaldessa
- Sònia Sada, regidora de Cicles de Vida
- Membres del consistori
- Membres del Consell de les Persones Grans
ORDRE DEL DIA
10.00h Benvinguda i apertura de la sessió plenària per part de l'Alcaldessa.
10.05h Aprovació de l’acta de la sessió plenària del 2 de desembre de 2021.
10.06h Passi del vídeo sessió plenària de desembre 2021
10.10h Presentació mesures estiu i mesures d’ accessibilitat per persones grans.
10.13h Presentació de les propostes de les comissions de treball.
- Propostes Comissió de treball “Solitud no volguda i voluntariat”.
- Propostes Comissió de treball “Ciutat i Comunicació”.
- Propostes Comissió de treball “Participació i lleure de les persones grans“.
10.30h Intervencions
10.40h Precs i preguntes
10.55h Tancament de la sessió a càrrec de la Sra. Sònia Sada, Regidora de Cicles de Vida
11.15h Actuació musical
12.00h Comiat i sortida
En cas de voler assistir, contacteu a:






Assistents: Tècnics Servei de Salut