PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
Contractació pública, convenis i subvencions
Convenis
La informació relativa al compliment i l'execució dels convenis.
Fonts
  • Serveis Municipals-T
Origen obligació d'informar
  • LLEI TRANSPARÈNCIA 14.2c
  • Execució de convenis

Dijous 30 de juny de 2022 a les 08:30h
Ubicació: Regidoria d'Acció Social

Dijous 30 de juny de 2022 a les 09:30h
Ubicació: Edifici Consistorial

Dijous 30 de juny de 2022 a les 09:30h
Ubicació: Edifici Consistorial- Sala de govern

Assistents: Alcaldessa i portaveus dels grups municipals

Dijous 30 de juny de 2022 a les 11:00h
Ubicació: Edifici Consistorial- Saló de Plens

Assistents: Alcaldessa, tinents/es, regidors/es de govern.

Dijous 30 de juny de 2022 a les 11:00h
Ubicació: Edifici Consistorial

El Plenari del Consell d’Infants i Adolescents ha presentat avui les seves propostes de configuració de l’espai
 
Sabadell dedicarà una plaça a la Infància en homenatge a la seva tasca de construcció de la ciutat

El Consell dels Infants i Adolescents ha celebrat avui la seva sessió plenària a la plaça de les Termes, on s’ha presentat el treball realitzat aquest curs així com la participació del Consell a diferents actes de la ciutat. Destaca especialment la confecció d’un rap i videoclip que reivindica els valors de la diversitat, així com el treball dedicat a la consecució d’una nova plaça de la ciutat dedicada a la Infància.

Aquest nou espai públic forma part del projecte de millora de les naus de l’antic Vapor de Cal Borni Duch, a l’illa que configuren els carrers de Brutau, Güell i Ferrer, Salvany i Fra Luis de León, al barri de l’Eixample. La meitat d’aquest espai es dedicarà a plaça pública, mentre que a les naus hi haurà un supermercat.

Durant el transcurs de la sessió, el Consell ha presentat les propostes de disseny elaborat pels seus membres. Es tracta de plantejaments treballats durant tot el curs, que afecten des de la configuració dels espais fins als elements de mobiliari urbà que s’hi instal·larien. Aquestes idees s’han traslladat també als serveis municipals d’urbanisme i espai públic perquè estudiïn la seva viabilitat i poder implementar-les en la mesura que sigui possible.

La iniciativa neix l’any passat a la si del Consell, que va redactar un manifest per reivindicar la tasca de participació de la Infància en la construcció de la ciutat. El manifest demanava la dedicació d’una plaça de Sabadell a la infància, com a mostra de reconeixement, petició que es va aprovar també per la Junta de Portaveus.

Tal i com ha assenyalat l'alcaldessa, Marta Farrés, en el transcurs de l'acte,

"us animem a continuar endavant, tant dins el Consell d’Infants com també en el vostre dia a dia. Implicant-vos amb el vostre entorn, a través del teixit associatiu com també des del comportament individual o quan estigueu amb la família o els amics".

I ha afegit:

"Sempre intentant, des del que cadascú pugui aportar i a través de la suma d’esforços, millorar una mica allò que ens envolta o ajudant a què els altres puguin ser una mica més feliços".

Rap de la diversitat

Durant aquest curs, els nois i noies del Consell ha dedicat els seus esforços en la confecció d’un rap per posar en alça el valor de la diversitat. Amb el títol “Cadascú és com és”, la cançó pretén reivindicar la diversitat (origen, creences, orientació sexual, cultura, etc.) com un valor afegit de la societat, trencant tòpics i estigmes.

Els nois i noies participants han explicat el contingut i procés de construcció del rap i s’ha projectat el videoclip que l’acompanya. El projecte ha comptat amb el suport de l'entitat Plataforma per la llengua i amb la col·laboració de Nel·lo C (Oriol Carcolse), compositor, músic, cantant i productor sabadellenc. Aquest artista es distingeix a les seves lletres pel compromís social i la reivindicació de valors i els drets civils.

El vídeo s’ha enregistrat a diferents espais del sud de la ciutat com ara les places de Picasso, les Termes -on precisament ha tingut lloc la seva presentació pública- Rogelio Soto i el parc Central.

Participació a la vida de la ciutat

El Plenari, d’altra banda, ha donat compte de la seva participació activa en diferents actes i iniciatives de la ciutat. El Consell va prendre part en els actes de commemoració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, al gener, amb la lectura d’un manifest i encesa d’espelmes. De la mateixa manera, alguns els nois i noies van ser protagonistes, a principis de juny, en els actes de celebració del 25è aniversari dels vincles amb la ciutat de Sarajevo, amb la lectura d’un manifest.

I, durant tot l’any, els nens i nenes han treballat en l’elaboració de propostes d’activitats que puguin formar part la programació de Sabadell Capital Cultural 2024. El Consell n’ha confeccionat prop d’un centenar sobre teatre, música, dansa, narrativa, titelles, circ o arts plàstiques, entre altres.

 

Els nois i noies del Consell dels Infants i Adolescents expliquen com va ser l'experiència:

"Des de l’ajuntament ens van encarregar que escrivíssim una cançó i gravéssim un videoclip reivindicant un tema que els consellers de l'any passar van escollir, la no discriminació.

Així va ser com vam conèixer al Nel·lo, un cantant de rap sabadellenc. Els infants vam escriure la lletra de la cançó  i ell la va ordenar.

També ens va ensenyar les melodies i vam votar-les. Després, vam escollir a unes quantes persones de cada comissió perquè cantessin una estrofa de la cançó. Llavors, van quedar un dia per gravar el videoclip.

El dia de la jornada convivencial van venir el Nel·lo i la càmera i ens van gravar fent coreografies, ballant i cantant a totes les comissions a diferents llocs de Sabadell.

Va ser una experiència molt xula, ja que cap de nosaltres havia gravat un videoclip abans".

 

 Visualització del vídeoclip: https://www.youtube.com/watch?v=If0x7tS6nEc

 Sin título

Dijous 30 de juny de 2022 a les 12:15h
Ubicació: Regidoria d'Acció Social