CA EN ES
Dijous 2 de juny de 2022 a les 14:00h
Ubicació: Edifici Consistorial- Sala de govern

tallscolom

 

Entre la pl. del Vallès i la pl. de Sant Jaume
Del 7 al 20 de juny

  • El carrer de Colom, entre el c. del Vallès i la pl. de St. Jaume, quedaran tallats al trànsit mentre durin les obres. Únicament es permetrà l'accés al veïnat dels carrers propers a l'obra.
  • La parada de TAXI es trasllada a la pl. de Sant Jaume. Reubicació de la zona de càrrega i descàrrega del Mercat Central.
  • La parada d'autobús del c. de Colom quedarà sense servei. Consulteu els canvis en els itineraris a: www.tus.es

Més informació:

Oficina del Districte 1
c. de Sol i Padrís, 93
T. 93 712 00 00 
Horari: de 9 a 14 h
Districte1@ajsabadell.cat

Gràcies per la vostra col·laboració!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dijous 2 de juny de 2022 a les 19:00h
Ubicació: domicili centenària

Assistents: Cap de Servei de Cicles de Vida

 

recooperem

El projecte Recooperem és una iniciativa comarcal que fomenta l’aprofitament alimentari a les escoles i evita el malbaratament. És un projecte amb una doble vessant: social –ja que es permet fer arribar àpats cuinats a famílies vulnerables- i ambiental, atès que s’evita llençar matèria orgànica. Sabadell es suma des d’aquest mes de juny al projecte, amb una prova pilot a sis escoles de la ciutat amb l’objectiu d’iniciar el curs 2022-23 amb el projecte consolidat i estendre’l a més centres educatius.

Menjador2

Des de l’inici de curs fins a 30 d’abril d’aquest curs s’han servit un total de 331.589 menús.

La gestió unificada de menjadors escolars ofereix una mitjana mensual de menús que supera els 2000 àpats.

Es tracta d’un volum de comensals molt important que requereix d’una gestió molt acurada i d’una bona coordinació entre tots els agents implicats, per tal que els infants rebin el millor servei possible i gaudeixin d’un temps de menjador que sigui lúdic i educatiu.

 

MES

MITJANA DE COMENSALS

BEQUES DE MENJADORS

SETEMBRE

2389

2190

OCTUBRE

2408

2194

NOVEMBRE

2492

2297

DESEMBRE

2404

2314

GENER

2150

2508

FEBRER

2566

2538

MARÇ

2426

2543

ABRIL

2615

2551

llegums

 

Consum i beneficis per a la salut

El consum habitual de llegums és recomanable per a totes les edats, des dels 6 mesos d’edat (ben cuits) fins a les persones d’edat més avançada (3-4 vegades a la setmana, com a mínim). Es considera que una ració equival a uns 80 grams en cru (uns 200 grams en cuit, aproximadament).

Les persones veganes tenen en el consum de llegums la seva principal font de proteïna, i per a les persones vegetarianes i omnívores, són una gran ajuda per diversificar les fonts de proteïna. En el cas de persones veganes i vegetarianes s’aconsella augmentar el consum mínim de llegums a 6-8 racions a la setmana (en lloc de les 3-4 de les recomanacions generals).

Malgrat que algunes publicacions han atribuït propietats especials i extraordinàries a determinats llegums com la soja, en general hi ha poques diferències nutricionals entre ells i, per tant, se n’obtindrien beneficis amb el consum de qualsevol tipus de llegum. Els principals beneficis que aporten els llegums a la nostra salut són els següents:

cuina

 

La Cuina d’Alt Rendiment (CAR) que té Serhs Food a Mataró ha estat certificada per Inèdit, empresa especialitzada de referència en el sector, com a opció més sostenible tenint en compte 8 indicadors mediambientals i en comparació a una cuina convencional d’un restaurant, o el menjar fet a casa o bé en una col·lectivitat com una escola.

En base al consum energètic, l’empremta de carboni (CO2), la reducció de residus, el packaging o la gestió de proveïdors locals i la distribució logística, entre altres, la Cuina d’Alt Rendiment presenta de forma objectiva en base a dades mesurables la millor opció ambiental per a l’elaboració de plats cuinats.

Per a l’anàlisi de les dades i indicadors s’ha comptat amb la col·laboració d’Inèdit va néixer a la Universitat Autònoma Barcelona, son pioners en l’ecologia industrial i l’ecodisseny amb 12 anys d’experiència i més de 300 clients nacionals i internacionals.

menja be

Clicar aquí per a descarregar la guia

L’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona han editat la guia “Mou-tei menja bé!”. Es tracta d’un document que ens ofereix un recurs àgil, visual i contrastat, que a través de 20 preguntes, intenta donar resposta a les inquietuds i dubtes en relació a l’alimentació saludable en la pràctica esportiva en edat escolar.

Es un recurs adreçat als infants, adolescents i les seves famílies.