PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

llegums

 

Consum i beneficis per a la salut

El consum habitual de llegums és recomanable per a totes les edats, des dels 6 mesos d’edat (ben cuits) fins a les persones d’edat més avançada (3-4 vegades a la setmana, com a mínim). Es considera que una ració equival a uns 80 grams en cru (uns 200 grams en cuit, aproximadament).

Les persones veganes tenen en el consum de llegums la seva principal font de proteïna, i per a les persones vegetarianes i omnívores, són una gran ajuda per diversificar les fonts de proteïna. En el cas de persones veganes i vegetarianes s’aconsella augmentar el consum mínim de llegums a 6-8 racions a la setmana (en lloc de les 3-4 de les recomanacions generals).

Malgrat que algunes publicacions han atribuït propietats especials i extraordinàries a determinats llegums com la soja, en general hi ha poques diferències nutricionals entre ells i, per tant, se n’obtindrien beneficis amb el consum de qualsevol tipus de llegum. Els principals beneficis que aporten els llegums a la nostra salut són els següents:

cuina

 

La Cuina d’Alt Rendiment (CAR) que té Serhs Food a Mataró ha estat certificada per Inèdit, empresa especialitzada de referència en el sector, com a opció més sostenible tenint en compte 8 indicadors mediambientals i en comparació a una cuina convencional d’un restaurant, o el menjar fet a casa o bé en una col·lectivitat com una escola.

En base al consum energètic, l’empremta de carboni (CO2), la reducció de residus, el packaging o la gestió de proveïdors locals i la distribució logística, entre altres, la Cuina d’Alt Rendiment presenta de forma objectiva en base a dades mesurables la millor opció ambiental per a l’elaboració de plats cuinats.

Per a l’anàlisi de les dades i indicadors s’ha comptat amb la col·laboració d’Inèdit va néixer a la Universitat Autònoma Barcelona, son pioners en l’ecologia industrial i l’ecodisseny amb 12 anys d’experiència i més de 300 clients nacionals i internacionals.

menja be

Clicar aquí per a descarregar la guia

L’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona han editat la guia “Mou-tei menja bé!”. Es tracta d’un document que ens ofereix un recurs àgil, visual i contrastat, que a través de 20 preguntes, intenta donar resposta a les inquietuds i dubtes en relació a l’alimentació saludable en la pràctica esportiva en edat escolar.

Es un recurs adreçat als infants, adolescents i les seves famílies.

L’Ajuntament de Sabadell i l’empresa concessionària de menjadors Serhs, en un treball conjunt, hem arribat a l’acord de seguir les recomanacions que ens marca l’Agència de la Salut Pública de Catalunya (ASPC).

Mensualment, durant aquest curs, van apareixent els nous plats i aliments que hem d’incorporar perquè, de cara al curs vinent, estiguin normalitzats als menús i així, adaptar-nos a la realitat que tenim.

Us avancem els canvis i/o incorporacions que hem fet pel mes de juny 2022. 

DIA

ALIMENTS

NOU PLAT/NOU ALIMENT

03/06/2022

Macarrons amb salsa de formatge parmesà

Contracuixa de pollastre amb enciam i olives

Gelat

Aliment habitual

Aliment habitual

Es dona en ocasions especials

10/06/2022

Minestra de verdures(pastanaga, coliflor, carxofa, patata)

Llenties ecològiques guisades (tomàquet, ceba i pebrot)

Aliment habitual

Introducció (Cinquena vegada) de proteïna vegetal

16/06/2022

Mongetes Guisades amb patata

Lluç al forn amb ceba potxada

Aliment habitual

La ceba és nova incorporació

 

Es poden recollir les últimes entrades gratuïtes a l'Antic Mercat de Sant Joan, en horari de 9:30-12:30h i 16:30-19:30h

Veniu i gaudiu d’aquest esdeveniment!

Launching Soon Zoom Virtual Background 4

Divendres 3 de juny de 2022 a les 12:30h
Ubicació: Regidoria d'Acció Social

Divendres 3 de juny de 2022 a les 14:00h
Ubicació: Huelva