CA EN ES
08Agost

Presentació

2ª Mostra Internacional de Cinema Animal de Sabadell

2ª Mostra Internacional de Cinema Animal de Sabadell
_2.jpg

Sabadell acollirà dels dies 2 al 7 d’octubre de 2018, la 2a Mostra Internacional de Cinema Animal, una iniciativa que té per objectiu principal sensibilitzar sobre els drets dels animals i contribuir a un canvi cultural a favor del benestar, respecte, consciència i responsabilitat cap als animals, així com fomentar el consum de cinema i documentals.

Es tracta d’un projecte que neix d’agrupar dos objectius, impulsats des de l’Ajuntament durant aquesta legislatura. Per una banda, una decidida línia política per garantir la protecció i el benestar dels animals. En aquest sentit, l’Ajuntament, en Ple, va declarar Sabadell com a ciutat lliure de maltractament animal, s’ha constituït la Taula de Benestar Animal i s’ha aprovat una nova ordenança de benestar animal que no només recull les obligacions dels propietaris, sinó també els drets i les obligacions de tots els ciutadans i ciutadanes envers els animals.

De l’altra, la promoció de la formació, la difusió i el suport a la producció audiovisual al territori, atenent a la múltiple vessant d’obra de creació i cultural, eina comunicativa, activitat econòmica i de promoció de la ciutat que tenen les produccions audiovisuals, tal com es recull en el Pla de foment de les arts audiovisuals 2018-19 aprovat pel Ple de l'Ajuntament en sessió del 31 de maig de 2018.

La 2ª Mostra Internacional de Cinema Animal es durà a terme a principis del mes d'octubre de 2018, la setmana del dia mundial dels animals, concretament dels dies 2 al 7 d'octubre. Tindrà lloc al cinema Imperial de Sabadell i al racó del campanar de Sant Fèlix, coincidint amb la Fira d'entitats animalistes del diumenge dia 7 al centre de la ciutat.

Després de l'èxit de participació d'escoles en la primera edició, enguany s'amplia l'oferta de cinema per a alumnes de primària i ESO, dins el programa "Ciutat i Escola", amb les pel·lícules: "L'últim llop" i "Una amistat inoblidable, els dies 2,3 i 4 d'octubre.

Aquest any, però, no hi haurà concurs de curts audiovisuals; en canvi, s'oferirà una programació gratuïta per a públic familiar al carrer. El proper diumenge dia 7 d'octubre, al racó del campanar, es projectaran un seguit de curts i produccions audiovisuals amb temàtica animal al llarg de tot el dia per tal d'acostar aquesta iniciativa a tota la ciutadania.

A més, s'han sumat complicitats amb el Cineclub qui, en les dues sessions del dijous dia 4 d'octubre a les 20h i a les 22h, oferirà la pel·lícula "White god". L'Espai Cultura de l'Antiga Caixa Sabadell també hi col·laborarà projectant la pel·lícula "Lifi, una gallina tocada de l'ala" el dissabte dia 6 d'octubre, dins la programació de cinema d'animació de l'entitat.

Leave a comment

You are commenting as guest.