PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Manifest pel 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans

Us podeu adherir al següent manifest fent clic aquí
Llista d'adherits al manifest

 

MOCIÓ DE LA JUNTA DE PORTAVEUS DE SUPORT AL MANIFEST PEL 75è ANIVERSARI DE LA DECLARACIÓ UNIVERSAL DELS DRETS HUMANS

La ciutat de Sabadell forma part de la xarxa de Ciutats defensores dels Drets Humans i, com a tal, se sent orgullosa de ser un far d'esperança i un exemple de compromís amb els drets humans i la diversitat. Es una ciutat inclusiva, solidària, oberta, acollidora, que treballa per l’equitat i es manté ferma davant les desigualtats i les discriminacions.

Al nucli de les nostres iniciatives hi ha l'Oficina d'Igualtat de Tracte i No Discriminació, un pilar fonamental en la nostra lluita contra la desigualtat i la discriminació. Aquesta oficina és un símbol del nostre esforç constant per garantir que la ciutadania tingui accés equitatiu als seus drets i tracte just, independentment del seu origen, religió, sexe o gènere, edat, raça, origen ètnic o color de pell, llengua o identitat cultural, ideologia o opinió política, condició social o econòmica, situació administrativa, discapacitat física, sensorial o intel·lectual o mental.
L'Oficina del Síndic de Greuges també treballa per la promoció i protecció dels drets humans a la nostra comunitat.

I Sabadell compta amb un ric teixit associatiu que juga un rol fonamental en el respecte als drets civils i atenent les necessitats i les preocupacions de la nostra ciutadania, reforçant el nostre compromís amb la justícia i la igualtat.

Aquest manifest és una declaració de les nostres intencions, un full de ruta cap al nostre futur compartit, i una promesa a la nostra comunitat i al món. A Sabadell, creiem fermament en un món on la diversitat és celebrada, la inclusió és la norma, i els drets humans són la base de tot allò que fem.

Nosaltres, representants de diverses ideologies i partits polítics, units per la nostra comuna humanitat i dedicació al bé públic, reconeixem i celebrem el 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Reafirmem el nostre compromís amb els principis consagrats en aquest document fonamental i ens comprometem a defensar els seus ideals arreu.

Reconeixent que els drets humans són la base de la llibertat, la justícia i la pau al món, declarem el nostre suport irrenunciable a la dignitat, la igualtat i els drets inalienables de tots els membres de la família humana. Aquest manifest serveix com a testimoni de la nostra intenció col·lectiva de valorar i protegir els drets de cada persona, tal com s'estableix a la declaració de 1948, i subsegüents tractats i pactes internacionals, destinats a estendre, precisar i instrumentar els principis fonamentals de la doctrina dels drets humans, sobretot en relació amb col·lectius que, per una raó o altra, es troben en circumstàncies especialment vulnerables.

Considerant:

 • Que les ciutats i els pobles són escenaris crucials per a la realització dels drets humans, recolzarem les iniciatives locals que tinguin com a objectiu salvaguardar aquests drets.
 • Que la diversitat dels nostres orígens enriqueix la nostra saviesa col·lectiva i enforteix el teixit social.
 • Que el panorama dels drets humans està en constant evolució; per tant, ens comprometem a ser adaptables i receptius als desafiaments i drets emergents, com els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Per tot l’anterior, la Junta de Portaveus adopta el següent:

ACORD
Reafirmem el nostre ferm compromís amb:

 1. La promoció i respecte de la diversitat de cultures, religions, ètnies i creences, entenent que aquesta riquesa és testimoni de la versatilitat i adaptabilitat de la humanitat.
 2. La salvaguarda dels drets de les persones, especialment de les més vulnerables, com els infants, les dones, col·lectiu LGBTI+, les persones grans o en situació de pobresa o desigualtat i/o discriminació.
 3. La protecció de qualsevol abús de poder i garantir que cada persona pugui viure amb dignitat, lliure de por i opressió.
 4. L’educació de la nostra ciutadania sobre els seus drets i llibertats, fomentant una cultura de coneixement i respecte que transcendeixi generacions.
 5. La difusió d’informació sobre els drets humans des de les institucions públiques, els mitjans de comunicació i d’altres fòrums públics, per fer-la accessible i comprensible per a tothom.
 6. L’adaptació i la recepció dels desafiaments i els drets emergents, reconeixent que el panorama dels drets humans està en constant evolució.
 7. La identificació i l’ocupació de noves àrees en què els drets humans han de ser protegits i promoguts.
 8. El reconeixement de les ciutats i els pobles com escenaris crucials per a la realització dels drets humans, i el recolzament de les iniciatives locals que tinguin com a objectiu salvaguardar aquests drets.

 


FORMULARI D'ADHESIÓ AL MANIFEST

vbnsp

Base jurídica del tractament i informació bàsica sobre el tractament de dades personals
Base jurídica del tractament i informació bàsica sobre el tractament de dades personalsObligació legal i exercici de poders públics (Article 6.1.c i 6.1.e del RGPD 2016/679)
Responsable del tractamentAJUNTAMENT DE SABADELL
FinalitatOrganització, informació i gestió d'activitats, recursos i serveis vinculats a la defensa i sensibilització en el marc dels drets humans i la lluita contra les discriminacions
Drets dels interessatsD’accés, rectificació, supressió, limitació i d’oposició al tractament, presencialment a les oficines d’atenció ciutadana, adreçant-vos al correu postal a l’Ajuntament a Plaça de Sant Roc, 1 – 08201 Sabadell i a través de la seu electrònica.
Informació addicional ampliada a: http://www.sabadell.cat/ca/PoliticaPrivacitatLLISTA D'ADHERITS

INDIVIDUAL COL·LECTIU
Carme Martinez Casanova Fundació Privada AVAN
Selena Puig Ollé Centro Aragonés de Sabadell
Martí Saiz Cèl·lula Acció Creativa
Xavier Ferran Sampere Inspira Arrels
Margarita Pérez Costa ESPAI ÀGORA SABADELL
Feliu Crespí Niubó Club Esportiu la Creu
Manel Apio SINDICAT POLICIA LOCAL COS MOSSOS D'ESQUADRA
Guillen Barceló Fité FUNDACIÓ JOSEP COMAPOSADA-SINDICALISTES SOLIDARIS
Marta Barrera Pujol Aula Universitària per a la gent Gran
  Jove Cambra Internacional de Sabadell
  Fundació 1859 Caixa Sabadell
  Sabadell Comerç centre
  CLUB NATACIO SABADELL
  Roda de la Pau
  Fundació Privada Atendis
  AFA Joanot Alisanda
  Filial Vallès Occidental de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears
  COMPROMESOS HOMES DE SABADELL PER LA IGUALTAT
  C. E. OAR GRÀCIA SABADELL