PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Salut a l’escola bressol

slider guia malalties bressol

Un aspecte que sol preocupar més a les famílies, i més en el context de pandèmia en què estem vivint, és la salut de les seves filles i fills.

Des del seu naixement, el sistema immunològic dels infants es desenvolupa i madura fruit del contacte amb gèrmens, virus, bacteris, etc. A mesura que la criatura es va enfrontant amb aquests elements va formant les seves pròpies defenses. És per aquest motiu que, durant els primers anys de vida, determinades infeccions siguin relativament freqüents.

Les escoles bressol, tot i que desenvolupen un important paper en la conciliació laboral i familiar,  també treballen amb l’objectiu de preservar el benestar de les criatures. És per això que en situacions de malaltia, per tal de poder vetllar pel benestar de tots els infants i evitar al màxim les situacions de contagi, s’han d’aplicar restriccions en l’assistència a l’escola bressol.

La guia Criteris d'assistència a l'Escola Bressol en cas de malaltia té com a objectiu convertir-se en una eina útil d'informació i assessorament per a les famílies i les escoles bressol. Per aquest motiu, hi han treballat de manera coordinada professionals referents de pediatria, d'escoles bressol i dels departaments de Salut i Educació de l'Ajuntament de Sabadell.

Aquests professionals han establert un marc de referència comú per a pares i escoles on el més important és sempre el benestar de l'infant.

Les escoles bressol Municipals aquest curs també apliquem el Pla d’actuació per al curs 2021-2022 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per Covid -19 aprovat l’agost del 2021 i elaborat conjuntament entre el Departament de Salut i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.