PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L'Escola Municipal de Música i el Conservatori Professional estrena nou web

slider web conservatori

 

L'Escola Municipal de Música i el Conservatori Professional ha actualitzat els seus continguts en un nou espai web en el qual podreu trobar tota l'oferta formativa, les diferents activitats que programen al llarg del curs escolar, models i exemples per accedir-hi a les proves d'accés del Conservatori i a les proves de nivell de l'Escola de Música, notícies relacionades amb el centre, entre d'altres.

A l'espai web també hi trobareu una part administrativa que té a veure amb el professorat, horaris i  activitats del centre/aula i una altra de gestió que descriu els objectius, que poden ser referits a l’àmbit curricular, a l’àmbit  de gestió o l’àmbit organitzatiu, i que són fruït de l’avaluació dels diferents aspectes del centre/aula que consten en la  memòria del curs anterior.

D'altra banda, l'alumnat que estudia al centre té a la seva disposició la Guia de l'Estudiant, un document que descriu la planificació dels objectius, les estratègies i les accions que es pretenen assolir durant el curs. Aquest document també conté una presentació històrica, una definició dels dos centres, els òrgans de govern i coordinació, l’oferta educativa i els seus itineraris, una estadística de la matrícula del curs i el calendari escolar.

Coneix l'Escola Municipal de Música i el Conservatori Professional
L’Escola Municipal de Música i el Conservatori Professional és un centre municipal únic d’ensenyaments musicals que reuneix dues entitats diferenciades i que tenen uns objectius concrets cadascuna: l’Escola Municipal de Música, on es cursen estudis no reglats, i el Conservatori, on s’estudien programes encaminats a l’obtenció del títol d’ensenyaments professionals de Música. Ambdues entitats comparteixen l’espai, el claustre de professors, l’administració i personal de serveis, com també l’equip directiu i el Consell Escolar. Difereixen, però, en els objectius i el servei que ofereixen als ciutadans.
 

L’Escola Municipal de Música ofereix ensenyaments per a nens i nenes a partir de 5 anys. Inclou un cicle inicial i sis cursos de nivell progressiu (bàsic i mitjà), així com un cicle de tres cursos per adults. L’escola disposa també d’altres programes de diferents nivells i continguts i adreçats a diferents perfils d’usuari, cap dels quals no condueix a l’obtenció d’un títol homologat. També des del curs 2017-2018 l’escola de música ofereix un programa de cant coral a dotze escoles de primària de la ciutat en la franja de migdia i dins del Pla d’Entorn, així com un programa de guitarres i un de percussió dins de l’horari escolar a dues escoles del nord de Sabadell dins del mateix Pla.

Els estudis que ofereix el Conservatori Professional de Sabadell són els reglats corresponents a aquesta franja d’estudis oficials. L’accés està regulat per una prova d’accés que habitualment es fa, un cop finalitzat el nivell elemental, a 1r curs d’ensenyaments professionals. També es pot accedir al Conservatori amb un trasllat d’expedient procedent d’altres conservatoris o bé, procedint d’estudis no reglats, mitjançant una prova d’accés a qualsevol dels nivells dels ensenyaments professionals.

El centre disposa d’un conveni de sosteniment signat entre l’Ajuntament de Sabadell i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Aquest Conveni estableix que el centre pot oferir un màxim de 180 places subvencionades, repartides en sis cursos.