PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

ESPORT

 

El trofeu

Fa uns anys es va renovar la imatge que defineix la Festa de l'esport, una imatge que naturalment va afectar el trofeu que s'atorga als guardonats. Com passa amb totes les coses, al darrere hi ha una història. El creador del trofeu que dóna la imatge visual de la Festa de l'Esport és obra de Javier Jaén, dissenyador barbarenc que va guanyar un concurs convocat a l'efecte entre els estudiants de l'Escola Illa de Sabadell, on llavors hi estudiava.

La idea del creador -que també ha dissenyat el trofeu del Premi a l'Esportivitat- volia recollir la "companyonia" entre els esportistes, entre dues persones que poden ser atletes, nedadors, ciclistes o de qualsevol altre esport, fins i tot l'esport per a persones amb disminucions.

Ferro i acer

El trofeu del dissenyador de Barberà, creador entre d'altres de la imatge del Teatre Municipal Cooperativa de la ciutat veïna, està realitzat en ferro i acer, i ha estat fabricat per Abant Disseny, empresa a la vegada col·laboradora de la Festa. La imatge del trofeu també s'aplica a d'altres mitjans de difussió i elements propis de l'esdeveniment, tals com programes, carta del menú, pins, vídeos o aquest mateix web.

Els primers que van rebre aquest nou format de trofeu va ser Dani Pedrosa, com a millor esportista, i la Unió Bàsquet Sabadell, com a millor entitat, durant la cinquanta-dosena edició celebrada el 2005. Una edició que també va aportar d'altres novetats, com l'atorgament de nous premis i el canvi de lloc, el pavelló municipal d'Esports.