PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

Els Districtes de Sabadell

 

Castell de Can Feu

Localització i contacte

  • Adreça: c. de Colòmbia, 21
  • CAN FEU
  • 08205, Sabadell
  • Telèfon: *
  • Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  • Web: http://www.sabadell.cat/patrimoni

plànol Afegeix al mobil

Com arribar-hi?

  • Autobusos urbans (TUS)
      Parades properes:
    • Can Feu : L12,
    • Damià Forment : L12,
    • Enginyer Playà : L12,
    • Pintor Borrassà : L4,L12,L44,F4,

Més informació

Les excavacions arqueològiques dutes a terme el 2009 han permès determinar 3 fases en l'evolució de l'edifici:

· Fase 1: Edifici fortificat d'època medieval (segles XII-XIII al XV):

Aquesta construcció original de tipus fortificat, que en cap cas constituiria un castell com a tal, correspondria a una masia o domus fortificada, tal vegada amb una torre defensiva, i que pot ser datada a partir dels materials arqueològics entre el segle XII i XIII. Aquest edifici ens ha arribat força arrasat i tant sols es conserva a nivell de fonamentacions, ja que va ser molt modificat entre els segles XVI i XVII amb la construcció d'una nova masia, pràcticament de nova planta, enderrocant i cobrint les parets existents i el fossat medievals.

· Fase 2: La masia d'època moderna (segles XVI al XVIII):

Entre els segles XVI i XVII, un cop perduda la funció original de la masia fortificada, es va dur a terme la construcció d'un nou edifici tipus masia productiva damunt el mateix espai físic de l'edifici precedent, dedicada a l'explotació agrícola. Aquest nova edificació va comportar el desmuntatge de les parets antigues i la readaptació dels seus espais destinats a l'activitat agrícola.

· Fase 3: Reforma i conversió en castell romàntic (segles XIX-XX):

Finalment, durant les darreries dels segle XIX la masia de Can Feu sofreix un procés constructiu i de reforma que la converteix en l'edifici que avui coneixem, un castell d'estil romàntic amb elements arquitectònics de tipus historicista, com ara tores i torretes, grans finestrals i portalades, elements heràldics, etc.

La construcció d'aquest nou edifici va significar una transformació profunda de la masia precedent dels segles XVII-XVIII, especialment en la modificació interior dels seus espais funcionals i habitacionals, i en la seva fesomia i aspecte exterior. Tanmateix, la nova construcció va mantenir gran part de les parets mitgeres i gran part dels murs perimetrals de l'antiga masia, especia

Enllaços relacionats

Quin és el centre d'atenció primària (CAP) que tinc assignat?

Quin és el centre d'atenció primària (CAP) que tinc assignat?

Cerca el teu centre d'atenció primària (CAP)

A través d'aquest aplicatiu del CatSalut pots conèixer el CAP que tens assignat

També et pot interessar...