PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Col·laboració entre el CEIF Can Puiggener i el Centre Ocupacional TEB Vallès

 

collab TEB


Com sorgeix aquesta experiència

Fa uns mesos, el Marc, pare de l’escola bressol CEIF Can Puiggener i psicopedagog del centre ocupacional TEB Vallès de Castellar del Vallès,  va proposar poder fer una col·laboració entre el seu centre de treball i l’escola bressol on porta al seu fill.

El centre ocupacional TEB Vallès és una cooperativa que treballa per oferir una vida inclusiva a persones amb diversitat funcional.

Els dos centres es van coordinar per definir aquesta col·laboració i proposar activitats concretes per garantir l’èxit del projecte. L’objectiu  principal era establir una connexió entre els alumnes del centre ocupacional i els infants de l’escola bressol i que poguessin gaudir els uns amb els altres , la vegada que s’intenta eliminar les etiquetes que es fiquen a les persones amb discapacitat i es visibilitza que aquest col·lectiu pot treballar de forma ordinària com qualsevol altre persona. Les trobades es van iniciar al mes de gener i estan programades fins a finals de curs.


Els adults del TEB assisteixen un cop al mes a l’escola i comparteixen amb els infants d’I2 una estona al matí, tant a l’estança com al jardí. Esdevenen moments de compartir, d’aprenentatges, de jocs i riures. Formen part de la vida quotidiana de l’escola alhora que són reconeguts com a un adult més a ulls dels infants. Les tasques que desenvolupen els alumnes del TEB Vallès a l’escola son variades: suport educatiu.

 collab TEB 1

La importància del projecte més enllà de la mera col·laboració entre entitats

Els infants en edat d’escola bressol no estan influenciats per  la societat,  ni per missatges negatius sobre les persones amb diversitat funcional intel·lectual, aquesta situació ha donat lloc a que els alumnes del centre ocupacional hagin pogut assumir un rol d’adults. Aquesta experiència està essent quelcom molt profitós i valuós per ells , el que ha facilitat que tant petits com grans puguin gaudir plenament de les estones compartides.

L’Antonio, l’Eva, el Miquel, el Valentín i la Maite ja formen part del CEIF Can Puiggener.