PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Cloenda del projecte Bressonic a l’escola bressol Joan Montllor

 bressonic24

El passat 5 de juny, amb la presència del Regidor d’Educació Manuel Robles, es va celebrar la darrera sessió del projecte Bressònic, una iniciativa municipal que té com a objectiu introduir els processos de la creació artística en l’aprenentatge dels infants de 2 a 3 anys.

Amb la presència de les famílies es va cloure aquest projecte innovador iniciat el mes de gener i desenvolupat a l’Escola Bressol Municipal Joan Montllor de Torre Romeu. Hi ha participat l’equip docent de l’escola juntament amb professors de l’Escola Municipal de Música i l’assessorament de LaSala, el centre pioner de creació d’arts per al públic familiar que té la seva seu a Sabadell.

Bressònic pretén vincular el món de les arts amb els infants més petits, tot posant de manifest la importància de treballar les disciplines artístiques en aquesta franja d’edat. En els darrers anys s’ha pogut comprovar que les diferents disciplines creatives juguen un paper fonamental en el creixement emocional, cognitiu, social i físic en la primera infància. El fet de proporcionar experiències artístiques des d'una edat primerenca  brinda oportunitats d'expressió individuals i promou habilitats molt valuoses per al seu futur.

En el cas d’aquesta primera experiència, que ha constat de vuit sessions amb un grup de quaranta infants de l’Escola Bressol Joan Montllor, s’ha apostat per combinar la música en directe i el moviment. Per part de l’Escola Municipal de Música hi han col·laborat dos docents amb experiència en el treball amb aquests infants. Totes dues, juntament amb d’altres professors de l’Escola, van compartir coneixements i experiències en una sessió formativa prèvia amb Pablo Lameiro, music i pedagog portuguès que ha popularitzat i teoritzat els concerts per a infants.
També ha tingut una participació activa en les sessions programades a la Joan Montllor la ballarina i pedagoga Txell Balada, especialista en la realització de laboratoris familiars per a infants de 0 a 3 anys, així com també en la formació per a mestres d'escoles bressol orientades al moviment i l’expressió corporal.

Amb la idea d’anar eixamplant progressivament el Projecte Bressònic a d’altres escoles bressol municipals s’ha dissenyat una maleta pedagògica que recull els materials utilitzats a les sessions relacionats amb les experiències artístiques i amb recursos pedagògics. Concebuda de manera interactiva i estimulant, la maleta contindrà  instruments musicals, materials artístics i objectes relacionats amb el moviment, a més d’altres recursos creatius a l’abast dels equips docents. També s’han creat motxilles pedagògiques que reuneixen materials en format reduït amb una guia d’us i enllaços musicals  que els infants podran portar a casa.